מתכון סלט יווני ברוטב שמן זית לימון טרי

סלט יווני ברוטב שמן זית לימון טרי

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

בכל בית קפה, כמעט, יש סלט יווני. סלט כייפי, טעים, ופשוט. כאן תקבלו את כל מה שצריך לסלט יווני אמית כפרי. הסלט כולל ירקות הנפוצים ביוון ובהם: עגבניות, מלפפונים, בצלים ופלפלים. בחיתוך גס, וקובייה או פיסות של גבינה וזיתים.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • כף ערבוב.
  • קרש חיתוך+ סכין חד.
  • קערה.
  • כלי הגשה.

מרכיבים:
  • 3 עגבניות גדולות קצוצות גס.
  • 3 מלפפונים, מקולפים וקצוצים גס.
  • 1/2 כוס זיתים שחורים, ללא גלעין, פרוסים.
  • 1/2 קופסת גבינת פטה/בולגרית/בולגרית מעודנת- פרוסה לקוביות.
  • מלח ופלפל שחון טחון לפי הטעם.
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש.
  • כ-1/4 כוס שמן זית משובח.
  • 1 בצל סגול חתוך לפרוסות
  • חצי לימון טרי סחוט.
  • כף חומץ.
  • 1 פלפל ירוק חתוך גס.

הוראות הכנה:
  1. בקערה ערבבו יחד את כל הירקות החתוכים גס.
  2. הוסיפו את התבלינים וערבבו. הוסיפו את שמן הזית והחומץ. ערבבו.
  3. העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעל את הבולגרית, ערבבו מעט. פזרו מעל מיץ לימון. והגישו.
  4. לצד הסלט הגישו לחם טרי, חמאה, שמן זית ולימון חצוי.


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 20/09/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'