אחרי הצום אין לאכול מיד. צריך להכין כוס תה ולידו פרוסת עוגה. לפניכם העוגה הכי טובה לשבירת הצום. עוגה בחושה, קלה להכנה. מתוקה וטעימה טעימה לסיום צום מוצלח.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
- תבנית כיכר 30 ס"מ.
- מיקסר + וו גיטרה.
- לקקן.
- רשת קירור.
- פעמון לעוגה/ כלי אטום.
- 200 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר.
- 2 ביצים.
- 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים).
- 2 כוסות קמח תופח (280 גרם).
- 1/4 כפית מלח.
- 1/2 כפית תמצית וניל משובחת.
- 1 כוס סוכר (200 גרם).
- תוספת אפשרית: 1 כוס אגוזי מלך/ שוקולד צי'פס
- מחממים תנור 180 מעלות צ.
- מערבבים בקערה את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עד איחוד ואז את הביצה השנייה, מלח ותמצית הווניל. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים חצי מכמות הקמח, והשמנת- מערבבים עד איחוד. ואז את החצי נותר. מערבבים עד איחוד. יוצקים לתבנית. אפשר להיעזר בלקקן.
- אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- שומרים בכלי אטום/פעמון לעוגה בטמפרטורת החדר עד צאת החג. אפשר לשמור גם במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/09/2020