אחרי הצום אין לאכול מיד. צריך להכין כוס תה ולידו פרוסת עוגה. לפניכם העוגה הכי טובה לשבירת הצום. עוגה בחושה, קלה להכנה. מתוקה וטעימה טעימה לסיום צום מוצלח.
קטגוריה:
עוגות
תת-קטגוריה:
בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
כלים:
תבנית כיכר 30 ס"מ.
מיקסר + וו גיטרה.
לקקן.
רשת קירור.
פעמון לעוגה/ כלי אטום.
מרכיבים:
200 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר.
2 ביצים.
400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים).
2 כוסות קמח תופח (280 גרם).
1/4 כפית מלח.
1/2 כפית תמצית וניל משובחת.
1 כוס סוכר (200 גרם).
תוספת אפשרית: 1 כוס אגוזי מלך/ שוקולד צי'פס
הוראות הכנה:
מחממים תנור 180 מעלות צ.
מערבבים בקערה את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עד איחוד ואז את הביצה השנייה, מלח ותמצית הווניל. מערבבים עד איחוד.
מוסיפים חצי מכמות הקמח, והשמנת- מערבבים עד איחוד. ואז את החצי נותר. מערבבים עד איחוד. יוצקים לתבנית. אפשר להיעזר בלקקן.
אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
שומרים בכלי אטום/פעמון לעוגה בטמפרטורת החדר עד צאת החג. אפשר לשמור גם במקרר.
נוצר על ידי:
יעל רום
שלח הודעה
בתאריך: 21/09/2020