מתכון עוגה לשבירת הצום

עוגה לשבירת הצום

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אחרי הצום אין לאכול מיד. צריך להכין כוס תה ולידו פרוסת עוגה. לפניכם העוגה הכי טובה לשבירת הצום. עוגה בחושה, קלה להכנה. מתוקה וטעימה טעימה לסיום צום מוצלח.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית כיכר 30 ס"מ.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • רשת קירור.
  • פעמון לעוגה/ כלי אטום.

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר.
  • 2 ביצים.
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים).
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם).
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • תוספת אפשרית: 1 כוס אגוזי מלך/ שוקולד צי'פס

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מעלות צ.
  2. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עד איחוד ואז את הביצה השנייה, מלח ותמצית הווניל. מערבבים עד איחוד.
  4. מוסיפים חצי מכמות הקמח, והשמנת- מערבבים עד איחוד. ואז את החצי נותר. מערבבים עד איחוד. יוצקים לתבנית. אפשר להיעזר בלקקן.
  5. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  6. שומרים בכלי אטום/פעמון לעוגה בטמפרטורת החדר עד צאת החג. אפשר לשמור גם במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 21/09/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'