מתכון עוגה לשבירת הצום

עוגה לשבירת הצום

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

אחרי הצום אין לאכול מיד. צריך להכין כוס תה ולידו פרוסת עוגה. לפניכם העוגה הכי טובה לשבירת הצום. עוגה בחושה, קלה להכנה. מתוקה וטעימה טעימה לסיום צום מוצלח.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית כיכר 30 ס"מ.
  • מיקסר + וו גיטרה.
  • לקקן.
  • רשת קירור.
  • פעמון לעוגה/ כלי אטום.

מרכיבים:
  • 200 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר.
  • 2 ביצים.
  • 400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים).
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם).
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובחת.
  • 1 כוס סוכר (200 גרם).
  • תוספת אפשרית: 1 כוס אגוזי מלך/ שוקולד צי'פס

הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מעלות צ.
  2. מערבבים בקערה את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. מוסיפים ביצה אחת, מערבבים עד איחוד ואז את הביצה השנייה, מלח ותמצית הווניל. מערבבים עד איחוד.
  4. מוסיפים חצי מכמות הקמח, והשמנת- מערבבים עד איחוד. ואז את החצי נותר. מערבבים עד איחוד. יוצקים לתבנית. אפשר להיעזר בלקקן.
  5. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים. מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  6. שומרים בכלי אטום/פעמון לעוגה בטמפרטורת החדר עד צאת החג. אפשר לשמור גם במקרר.

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 21/09/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל