אוסו-בוקו קלאסי בתבשיל המיצג את המטבח האיטלקי. קל להכנה ומלא טעם. אוסובוקו אלה מילנז. תבשיל אוסובוקו ספוג בטעמי הרוטב והמוח שבתוך חלל העצם הוא שכר נוסף ופרמיה מושלמת.
כלים:
- סיר רחב.
- קערה.
- צלחת.
מרכיבים:
- 4-5 פרוסות אסובוקו.
- כ-1/2 כוס קמח.
- מלח, פלפל טחון. לפי הטעם.
- כ- 1/4 כוס שמן לטיגון.
- כ-4 שיני שום כתושות.
- 1 בצל קצוץ דק.
- כ-2 גבעולי סלרי קצוצים דק.
- כ-3 עלי דפנה.
- 1/2 כוס יין לבן יבש.
- כ-5 עגבניות קצוצות דק.
הוראות הכנה:
- בקערה מערבבים יחד את הקמח, פלפל שחור ומלח. טובלים בקערה את נתחי הבשר כך שכל החלקים יכוסו. מנערים טוב ומניחים בצלחת בצד.
- מחממים שמן לטיגון בסיר. מניחים את הבשר ומטגנים היטב משני הצדדים. עד להשחמה. מחזירים לצלחת.
- מטגנים בסיר את הבצל, שום, סלרי, ועלי הדפנה כ-3 דקות. אם יש צורך מוסיפים שמן. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את העגבניות ומלח פלפל ומערבבים טוב. אם רוצים מפזרים מעל מעט טימין ומעט צילי גרוס/טחון.
- מחזירים את הבשר לסיר. מנמיכים אש. מכסים ומבשלים שעתיים וחצי.
- מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/09/2020
עוד מתכונים שיעניינו אותך !