מתכון אוסובוקו קלאסי עם יין לבן | יס-שף

אוסובוקו קלאסי עם יין לבן

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

אוסו-בוקו קלאסי בתבשיל המיצג את המטבח האיטלקי. קל להכנה ומלא טעם. אוסובוקו אלה מילנז. תבשיל אוסובוקו ספוג בטעמי הרוטב והמוח שבתוך חלל העצם הוא שכר נוסף ופרמיה מושלמת.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 4 שעות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר רחב.
  • קערה.
  • צלחת.

מרכיבים:
  • 4-5 פרוסות אסובוקו.
  • כ-1/2 כוס קמח.
  • מלח, פלפל טחון. לפי הטעם.
  • כ- 1/4 כוס שמן לטיגון.
  • כ-4 שיני שום כתושות.
  • 1 בצל קצוץ דק.
  • כ-2 גבעולי סלרי קצוצים דק.
  • כ-3 עלי דפנה.
  • 1/2 כוס יין לבן יבש.
  • כ-5 עגבניות קצוצות דק.
הוראות הכנה:
  1. בקערה מערבבים יחד את הקמח, פלפל שחור ומלח. טובלים בקערה את נתחי הבשר כך שכל החלקים יכוסו. מנערים טוב ומניחים בצלחת בצד.
  2. מחממים שמן לטיגון בסיר. מניחים את הבשר ומטגנים היטב משני הצדדים. עד להשחמה. מחזירים לצלחת.
  3. מטגנים בסיר את הבצל, שום, סלרי, ועלי הדפנה כ-3 דקות. אם יש צורך מוסיפים שמן. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את העגבניות ומלח פלפל ומערבבים טוב. אם רוצים מפזרים מעל מעט טימין ומעט צילי גרוס/טחון.
  5. מחזירים את הבשר לסיר. מנמיכים אש. מכסים ומבשלים שעתיים וחצי.
  6. מגישים עם אורז לבן וסלט ירוק.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 25/09/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'