מתכון ריבועי פקאן הכי טעימים! חיתוכיות פקאן

ריבועי פקאן הכי טעימים! חיתוכיות פקאן

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

ריבועי פקאן שהם שילוב של וואפל ועוגה. כל ריבוע פקאן הוא מתוק וכייפי. הם אינם נוטפי לחות ויש בהם גם קשיחות אגוזית שיש בוואפל. טעם אגוזי בכל ביס. חיתוכיות נפלאות.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  עוגות אישיות

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית מרובעת 24X24 ס"מ. 
  • מיקסר + וו הקצפה/ מיקסר ידני.
  • מדחום לבישול.
  • כף ערבוב מעץ/ לקקן.
  • אמבט מרים - סיר עם מים עליו קערת נירוסטה שלא נוגעת במים. כאשר המים בסיר רותחים מניחים עליו את הקערה וממשיכים לפי ההוראות במתכון. 
  • לקקן.
  • פלטה מדורגת קטנה.
  • רשת קירור.
  • סכין חד.

מרכיבים:
  • 1.5 כוסות קמח לכל מטרה.
  • 4 ביצים L.
  • 1 כוס סוכר חום בהיר (200 גרם)/ דמררה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • כ-1.5 כוסות פקאן קצוץ / אגוזי מלך קצוצים/ שקדים לבנים קצוצים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה.

הוראות הכנה:
  1. מחממים את התנור ל -180 מעלות צלזיוס. מרססים תבנית בגודל 22X33 ס"מ עם תרסיס שמן ומאבקים בקמח.
  2. מקציפים את הביצים במיקסר על מהירות גבוה. כ-4 דקות ללא התערבות. מערבבים פנימה את הסוכר החום בהיר לתערובת אחידה. יוצקים לחלקו העליון של אמבט מרים. מבשלים את התערובת מעל מים רותחים במשך 20 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהיא מגיעה ל -180 מעלות צלזיוס. לאחר מכן מצננים למשך 5 דקות.
  3. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח והסודה לשתייה יחד לתערובת. מוסיפם פקאן. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה. אפשר להיעזר בלקקן. מישרים בעזרת לקקן או פלטה מדורגת קטנה
  4. אופים כ- 25 דקות. מעבירים לרשת קירור. מניחים להתקרר לחלוטין.
  5. חותכים לריבועים בעזרת סכין חד.
  6. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 28/09/2020

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'