מתכון מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות

מרקים | דגנים | פרווה  
דירוג  

קל להכנה וטעים טעים. מקר עשיר, משביע, וגם נראה טוב.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  דגנים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • 2.5 כפות שמן זית.
  • 2 בצלים גדולים.
  • 6 שיני שום.
  • גבעול סלרי.
  • 2 גזרים.
  • ליטר מים.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • 250 גרם עדשים כתומות.
  • כפית מלח.
  • קורט כמון.
  • קורט פלפל שחור.
הוראות הכנה:
  1. לשטוף את העדשים היטב
  2. לחתוך את הבצל והשום לחתיכות קטנות
  3. לחמם בסיר שמן ולטגן את הבצל השום למשך 3 דקות
  4. לחתוך את הגזר והסלרי לחתיכות קטנות להוסיף לסיר.
  5. להוסיף את המים, רסק העגבניות והעדשים.
  6. להביא לרתיחה.
  7. להוסיף את התבלינים. לערבב. לטעום. לתקן תיבול אם צריך.
  8. מבשלים עד שהגזר רך. כ-20 דקות.
  9. מגישים.
  10. *הצעה להגשה: להגיש עם בצל ירוק קצוץ מעל. או עם פלח לימון טרי בצד

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: יעל רום 

בתאריך: 20/02/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל