עוגת אינסטגרם היא עוגה יפה וקלה להכנה. מבוססת על שתי עוגות בראוניס טעימות ועליהם המון עדשים צבעוניות ואת הלוגו של האינסטגרם. מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: גבינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
לקקן.
2 תבניות מרובעות של 20*20 ס"מ.
מיקסר.
קערה.
נייר אפייה.
מנפה קמח, קקאו ואבקת סוכר.
סכין.
- 250 גרם חמאה. בטמפרטורת החדר.
- 270 גרם שוקולד מריר.
- 120 גרם או 1 כוס קמח תופח.
- 1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם).
- 4 ביצים.
- ½1 כוסות סוכר.
- 2 כפיות תמצית וניל.
- לציפוי הגנאש:
- 300 גרם שוקולד מריר.
- 3/4 כוס שמנת מתוקה. (150 מ"ל).
- לעיטור:
- פונדנט לבן
- עדשים צבעוניות.
- סוכריות לעוגה.
- מניחים את החמאה והשוקולד בקערה וממיסים במיקרוגל במרווחי זמן קצרים. התחלו עם 30 שניות, ערבבו. לאחר מכן במיקרוגל שוב במשך 20 שניות, עד להמסה. מערבבים ושומרים בצד להתקרר מעט.
- מנפים את הקמח ואבקת הקקאו ושומרים בצד. מוסיפים את הביצים והסוכר לקערה ומערבבים בעזרת מיקסר עד שהם כמעט מכפילים את נפחם והם קלים ואווריריים. 5 דקות לפחות.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ומקפלים עם לקקן את השניים בעדינות בעזרת תנועות 8 עגולות גדולות.
- יוצקים ל -2 תבניות בראוניז שרוססו בספריי בישול ומרפדים על הבסיס בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל -160 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות. החלק העליון צריך להתחיל להיראות מעט מתקלף והאמצע צריך לקפוץ אחורה קלות כשנוגעים בו. תנו לעוגות להתקרר בתבנית.
- לציפוי הפונדנט (הכינו יום לפני):
- הדפסו את תבנית האינסטגרם כך שתגדל כראוי לגודל הבראוניז שלך. גזרו את המתאר הלבן מהדף.
- מפזרים מעט קמח תירס ומרדדים את הפונדנט כך שיהיה סמיך. הניחו את התבנית מעל הפונדנט, והשתמשו בסכין מדויקת כדי לחתוך את התבנית. לאחר מכן, השתמש בחותכן עגול לשני העיגולים בלוגו האינסטגרם. שימרו בצד.
- להכנת גנאש שוקולד:
- מחממים בסיר את השמנת עד שהיא חמה אך לא רותחת. מסירים מהאש.
- יוצקים מעל את נתחי השוקולד ללא ערבוב, במשך 5 דקות. לאחר מכן מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- הוציאו את עוגות הבראוניז שלכם מהמקפיא.
- אם לעוגות שלכם יש פינות ישרות, השתמשו בסכין חדה כדי לעגל את הקצוות כך שיהיו בצורת הלוגו של אינסטגרם.
- הניחו את הבראוניז העליון שלכם בצד. מניחים מעט גנאש על העוגה ומניחים עליו את עוגת הבראוניז התחתונה. השתמש במברשת למריחת גנאש על החלק העליון של שכבת הבראוניז הבסיסית. עורמים מעל את שכבת הבראוניז העליונה.
- מוסיפים גנאש לכל החלק העליון ודפנות הבראוניז. עובדים מהר שכן הבראוניז הקפואים יעזרו להתייצבות הגנאש. מניחים את הפונדנט על הבראוניז.
- מסדרים את הסוכריות מעל החלק העליון של הבראוניז מחולק לפי צבע.
דרך אגב, מצאנו את התשובה לשאלה איך משיגים עוקבים באינסטגרם, תתפלאו כמה זה פשוט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/08/2021