תוספת נהדרת לכל ארוחה כמעט. הולך טוב עם טחינה וחציל על האש. הולך טוב גם ליד בשר ופיצה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- מחבת - רצוי פסים
- מגימיקס עם וו להב / סכין ופומפיה
- קערה
- 4-5 עגבניות גדולות בשלות.
- 1/2 או 1 פלפל ירוק חריף. נקי מגרעינים.
- *שימו לב, גם כמות פלפל קטנה מוסיפה חריפות גדולה. שיכולה להרוס לכם, אם אתם לא מאוד אוהבים חריף.
- **תתחילו עם הוספת חצי פלפל חריף קטן או פחות- בפעם הראשונה שאתם מכינים והתקדמו משם.
- ***אפשר גם לא להשתמש בבסיס הפלפל שהוא החלק החריף ביותר. הגרעינים אינם חריפים מוציאים אותם כדי שלא יהיו נקודות לבנות בסלסה. מעט שמן קנולה לשימון מחבת.
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 3 שיני שום כתוש
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/2 כפית מיץ לימון.
- אופציה: קליפה מגוררת של חצי לימון
- מוזגים מעט שמן על מחבת פסים וצולים את העגבניות השלמות והפלפלים.
- מעבירים למגימיקס. נותנים 4 פולסים.
- מוסיפים למגימיקס את השמן, השום , מלח, לימון. מפעילים בפולסים עד שנוצר רוטב שנשארו בו גם גושים. לא מרק.
- מעבירים לקערה. בוחשים מעט. טועמים. מתקנים תיבול אם יש צורך.
- מוכן להגשה/ לשמור במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/03/2018