מתכון סלסה עגבניות ופלפל חריף | יס-שף

סלסה עגבניות ופלפל חריף

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תוספת נהדרת לכל ארוחה כמעט. הולך טוב עם טחינה וחציל על האש. הולך טוב גם ליד בשר ופיצה.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • מחבת - רצוי פסים
  • מגימיקס עם וו להב / סכין ופומפיה
  • קערה

מרכיבים:
  • 4-5 עגבניות גדולות בשלות.
  • 1/2 או 1 פלפל ירוק חריף. נקי מגרעינים.
  • *שימו לב, גם כמות פלפל קטנה מוסיפה חריפות גדולה. שיכולה להרוס לכם, אם אתם לא מאוד אוהבים חריף.
  • **תתחילו עם הוספת חצי פלפל חריף קטן או פחות- בפעם הראשונה שאתם מכינים והתקדמו משם.
  • ***אפשר גם לא להשתמש בבסיס הפלפל שהוא החלק החריף ביותר. הגרעינים אינם חריפים מוציאים אותם כדי שלא יהיו נקודות לבנות בסלסה. מעט שמן קנולה לשימון מחבת.
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית מיץ לימון.
  • אופציה: קליפה מגוררת של חצי לימון
הוראות הכנה:
  1. מוזגים מעט שמן על מחבת פסים וצולים את העגבניות השלמות והפלפלים.
  2. מעבירים למגימיקס. נותנים 4 פולסים.
  3. מוסיפים למגימיקס את השמן, השום , מלח, לימון. מפעילים בפולסים עד שנוצר רוטב שנשארו בו גם גושים. לא מרק.
  4. מעבירים לקערה. בוחשים מעט. טועמים. מתקנים תיבול אם יש צורך.
  5. מוכן להגשה/ לשמור במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 10/03/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'