שוקי עוף עם אפונה וארטישוק
הארוחה האולטימטיבית. טעימה. משביעה. רק תנו לי ללכת לישון אחרי זה. מתאימה לצהרים לערב. מוכנה בשעה. מה שנקרא ציק צאק וטעימה אש. אל תפספסו.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 5-6
- 3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 10 יחידות שוקי עוף
- 3 כפות סוכר חום
- 3 שיני שום קצוצות
- 3 גזרים חתוכים לעיגולים
- 500 גרם אפונה
- 1 שקית תחתיות ארטישוק
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אפשר להמיר גם אותה לפפריקה חריפה עם רוצים חריף יותר)
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כוס מים
- שמים מעט שמן בסיר. מטגנים בסיר סוטאז את הבצל כ-10 דקות על אש בינונית. מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים כ-5 דקות. עד שהעוף הופך זהוב. לא לבשל יותר מידי.
- מוסיפים את הסוכר, מערבבים טוב ומוסיפים את השום ויתר המצרכים מערבבים היטב פעם נוספת ומוסיפים כ-1 כוס מים.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום סוגרים סיר עם מכסה ומבשלים כ-40 דקות.
- תוספת: קוסקוס או קוסקוס עם ירקות- ראו מתכונים באתר זה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/03/2018