לאפות עם ילדים, כיצד להפוך את האפייה לפעילות חוויתית יחד עם הילדים | יס-שף

לאפות עם ילדים, כיצד להפוך את האפייה לפעילות חוויתית יחד עם הילדים

זמן איכות במטבח עם הילדים זה תמיד רעיון טוב. אבל איך הפוכים את חווית האפייה למהנה עבור ילדים? הבאנו לכם מספר עצות שיעזרו לכם להכין פעילות חוויתית עם צעירים במטבח. במספר צעדים פשוטים. בין אם מספר ילדים או ילדות ובין אם פשוט אתם והאחיין או האחיינית ברגע של יוזמה לפעילות מקסימה וטעימה.

ילדים וילדות כנראה לא יודעים את זה, עדין, אבל אפייה היא הרפתקה, היא מדע, היא אומנות, מדובר על תהליכי עבודה שדורשים מעקב אחר הוראות, לשים לב לכמויות מדויקות ומדידות מדויקות ואז נוצרות תגובות כימיות שמהם יש לנו את האפייה. חשוב להסביר את זה לילדים ולעורר אותם לאהוב אפייה ולהבין את המורכבות שלה. היום שהכל אפשר לקנות במקום לאפות. להנגיש לילדים את העובדה שאפייה היא אומנות, היא מחשבה, היא מדע. 
למה מוסיפים ביצים? למה מוסיפים אבקת אפייה? מה עשו לפני שהייתה אבקת אפייה- איך אפו? למה צריך תמצית וניל? למה מוסיפים מלח? למה צריך בעוגיות אבקת אפייה? וכדומה. 

הבאנו לכם מספר עצות שיעזרו לכם להכין פעילות חוויתית עם צעירים במטבח. במספר צעדים פשוטים:

1. בחרו מתכון מעניין: בחרו במתכון שמעניין את הילדים והם יוכלו ורוצים להיות מעורבים בתהליך. ניתן לבחור מתכון לעוגה שהם אוהבים, עוגיות שהם הכי אוהבים ואוהבות, פיצה או כל מתכון אחר שעשוי לעניין אותם.

2. תכנון מראש: השקיעו זמן בתכנון הפעילות וודאו שיש לכם את כל החומרים והכלים הנחוצים. זה יכול לכלול קניית החומרים, כמו גם מחקר קצר על תהליך האפייה שיאפשר לכם להסביר לילדים את השלבים השונים. 

3. יצירת סביבה מהנה: צרו סביבה נעימה ומזמינה לאפייה. תפריט מודפס, דגמים של מאפים מוכנים, וכלים יפים יכולים להפוך את הפעילות לפעילות מיוחדת וחוויתית יותר.

4. שיתוף פעולה: הכינו את החומרים והכלים מראש ואז השאירו לילדים לבצע את הפעולות הקטנות כמו ערבוב, מדידה, וחיתוך. זה יאפשר להם להרגיש חלק מהתהלך

אפייה עם ילדים היא פעילות מהנה ויצירתית שיכולה להפוך לחוויה נפלאה. הנה מתכון פשוט וטעים שהילדים יאהבו להכין וכמובן לאכול.

עוגיות שוקולד צ'יפס:

כלים: 
*מיקסר + וו גיטרה או קערה עם כף ערבוב.
*קערה וכף ערבוב.
*2 כפות או כפיות.
*כוסות וכפות מדידה.
*משקל מטבח.


מצרכים:
227 חמאה, רכה. 
3/4 כוס סוכר חום.
3/4 כוס סוכר לבן.
2 ביצים.
1 כפית תמצית וניל.
2 כוסות קמח/ קמח שקדים.
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח.
2 כוסות שוקולד צ'יפס.

אופן הכנה:

1.במיקסר ערבבו את החמאה והסוכר על מהירות גבוה. עד איחוד ומרקם קרמי.

2. הוסיפו את הביצים ותמצית הוניל וערבבו.

3. בקערה ערבבו את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. הוסיפו למיקסר וערבבו עד תערובת חלקה. 

4.הפסיקו מיקסר, הוסיפו את השוקולד הצ'יפס וערבבו בעדינות עם כף עץ.

5. הכינו תבנית אפייה ועליה נייר אפייה.  

6. עם 2 כפות צרו גבעות בתבנית. עם כף אחת לוקחים מבלילה ובכף שנייה מורידים לתבנית.  הניחו במרווחים.

7. אפו את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, למשך כ-10 דקות, עד שהן זהובות בקצוותהם.

8. הוציאו את התבנית מתנור, העבירו לרשת קירור. עד קירור מוחלט או לפחות עד שהעוגיות נוחות למגע.

9. כוס חלב ועוגייה לבדוק אם יצא טעים.

***

באתר יש לנו עוד המון מתכונים לאפייה עם ילדים וילדות שאתם מוזמנים להכין. למשל הכנת עוגיות דינוזאור.  או למשל הבלוג שלנו על עוגיות שמכינים עם חותכני עוגיות

שתף:

תגובות והערות: (0)

יש להזין שם
יש להזין הערה