מתכון מרק אפונה | יס-שף

מרק אפונה

מרקים | ירקות | פרווה  
דירוג  

מרק אפונה מהמם. וגם נראה טוב. מתאים למנה ראשונה. קל להכנה וטעים טעים

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

סיר למרק קוטר 22 ס"מ,
מחבת טפלון
כף עץ

מרכיבים:
  • בצל 1 גדול קצוץ.
  • 6 שיני שום פרוסות.
  • 500 גר׳ אפונה יבשה. (אני השתמשתי באפונה של סנפרוסט)קוביות מ-2 גזרים בינונים.
  • 2 גבעולי סלרי עם העלים, חתוכים ל-3 חתיכות גדולות.
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות. (לא חובה)
  • 1/4 כף מלח- עד חצי כף. לא יותר.
  • 1/2כפית פלפל לבן,
  • 1/2כפית כמון
  • 1/4כפית אגוז מוסקט,
  • 2 כפות אבקת מרק בצל
  • 2 כפות אבקת מרק עוף או ציר עוף (אני השתמשתי בציר עוף של קנור)
  • 5 כוסות מים.
  • לקישוט:
  • 50-60 גרם שקדים מולבנים פרוסים
הוראות הכנה:
  1. מטגנים את הבצל בסיר עד לשקיפות צהובה. מוסיפים את שיני השום הפרוסות ומטגנים עוד דקה ביחד.
  2. מוסיפים את שאר התבלינים הירקות ואת אבקות המרק. מערבבים.
  3. מוסיפים מים. מערבבים טוב.
  4. מחכים שירתח ללא מכסה. לאחר שרתח מכסים וממשיכים לבשל 20 דקות על אש קטנה.
  5. לאחר 20 דקות מכבים את האש. מוצאים מהסיר את גבעולי הסלרי וטוחנים את המרק עם בלנדר מוט. טוחנים עד שכמעט הכל נהיה עיסה אחת גדולה.
  6. לא לטחון עד הסוף, משאירים גם קצת אפונה לא טחונה כיוון שזה מוסיף מרקם נחמד למרק. לא חובה
  7. לקישוט: במחבת טפלון מחממים שקדים מולבנים פרוסים ללא שמן, עד שיזהיבו ומקשטים עימם את המרק להגשה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 09/02/2018

תגובות והערות: (1)
09/02/2018
5/5

נראה מצוין. וגם טעים. הכנתי. רציתי לכתוב תודה על המתכון


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'