מתכון עוגיות שקדים טעימות | יס-שף

עוגיות שקדים טעימות

דירוג  

עוגיות שקדים הכי טובות שיש וששומרות על צורתם לאחר האפייה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר עם וו גיטרה.
  • חותכנים/ קורצנים.
  • מערוך.

מרכיבים:
  • היבשים:
  • 3 כוסות קמח לכל מטרה.
  • ½1 כוסות סוכר. ¾ כוס שקד מולבן טחון. ½ כפית אגוז מוסקט.
  • 1/8 כפית מלח.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • **לעוגיות כהות הוסיפו 2 כפות קקאו.
  • הרטובים:
  • 2 ביצים M.
  • 150 גרם חמאה רכה. (לעוגיות פרווה נשתמש במרגרינה/מחמאה רכה)
  • ½1 כפיות תמצית וניל.
  • ½ כפית תמצית שקדים.
הוראות הכנה:
  1. מכניסים את כל הרטובים למיקסר ומערבבים עד לאיחוד.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את כל היבשים – עד לאיחוד.
  3. לאחר מכן , כאשר המיקסר על מהירות נמוכה! מאוד, מוסיפים גם את היבשים.
  4. כאשר הבלילה מתחילה להתגבש , מגבירים את המהירות. עד שנוצר בצק.
  5. יוצרים עם הידיים עיגול גדול או שני עיגולים מהבצק , עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של מינימום חצי שעה. » הבצק יכול לעבור מכאן גם להקפאה, עד שלושה חודשים.
  6. לאחר חצי שעה ניתן להוציא את הבצק מהמקרר. לרדד עם המערוך וליצור עוגיות על משטח העבודה, עם חותכנים.
  7. לאחר שיש מגש שלם של עוגיות. מכניסים למקרר לחצי שעה. זה עוזר לעוגיות לשמור על צורתם.
  8. מחממים תנור C180° מעלות צלזיוס כ-12 דקות.
  9. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 09/02/2018

תגובות והערות: (1)
20/02/2018
5/5

תודה רבה על המתכון. הכנתי והיה ממש טעים.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'