למרות שהארטישוק הוא ממשפחת המורכבים. הכנת מנת המרק הזאת פשוטה מאוד. יש לה מרקם קרמי טעים ועשיר. מתכון קל להכנה המתאים לכל עונות השנה.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 5-6
- סיר קוטר 24
- מעבד מזון עם להב סכין
- כף ערבוב
- 50 גרם חמאה - לפרווה מרגרינה.
- כף מיץ לימון.
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
- 2 שיני שום כתושות.
- 6 תחתיות אטישוק פרוסים - אפשר קפואים.**
- 2 גבעולי תימין.
- 2 עלי דפנה.
- 1 ליטר ציר עוף/ מרק עוף/ מים - זיכרו שבאבקת ציר עוף יש גם מליחות רבה.
- 1 כוס שמנת מתוקה / לפרווה צמחית
- 2 כפות עירית קצוצה.
- מלח, פלפל שחור - לפי הטעם - שימו מעט ולהוסיף בתיקון תיבול.
- **אפשר להחליף את הארטישוק עם ברוקולי או כרובית.
- בסיר עם מים חמים מבשלים את תחתיות הארטישוק,עם מלח וכף מיץ לימון, עד שהם ממש רכות. מעבירים למסננת. כאשר אפשרי למגע פורסים את הארטישוק לפרוסות . שמים בצד.
- בסיר על אש בינונית שמים את החמאה והבצל ומבשלים עד שהם רכים .
- מוסיפים את השום מערבבים לעוד מספר דקות.
- מוסיפים את הטימין והארטישוק עלי הדפנה מלח ופלפל שחור ומערבבים תוך בחישה איטית 10 דקות. אם יש צורך מוסיפים עוד חמאה.
- מוסיפים את ליטר ציר העוף . מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
- מעבירים את תוכן הסיר למעבד מזון. ללא עלי הדפנה. מרסקים למחית חלקה.
- מחזירים לסיר. מוסיפים את השמנת. מערבבים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מבשלים עד רתיחה. אפשר להגיש.
- מקשטים כל מנה בעלי עירית קצוצה.
- מה אפשר עוד להכין מתחתיות ארטישוק? לחצו כאן למתכון.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 05/06/2018