כרעי עוף בלימון כבוש
מנה מהממת. מנה שמשפחתנו חרשה עליה והיינו אוכלים אותה פעם בשבוע..שנים. וגם כיום. קלה להכנה וטעימה טעימה. כרעי העוף מבושלים בסיר עם תפוחי אדמה פריכים . ליגה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מחבת עמוק/ סוטאז / סיר כבד (ברזל)- 28 ס"מ עם מכסה. (הסיר הכבד נוח כי לא צריך להשגיח על התבשיל ומאפשר בישול ארוך).
- כף ערבוב.
- אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
- 5 כרעי עוף (הרגל והחזה)
- 3 כפות שמן קנולה - לטיגון.
- 6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לארבעה פלחים.
- 100 גרם לימון כבוש (קיים במעדניות לעיתים גם בסופר)
- 4 שיני שום כתוש
- כוס מים.
- פלפל לבן ומלח - בנדיבות.
- מעט צילי גרוס- לאוהבי החריף.
- רבע כפית אגוז מוסקט מגורר.
- אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
- תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
- מתבלים בנדיבות את הכרעיים במלח ופלפל.
- *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.
- בסיר מחממים שמן ומטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו
- מוסיפים את תפוחי האדמה,
- בקערה מערבבים את הלימון הכבוש השום, אגוז מוסקט והמים ומערבבים טוב.
- מוזגים לסיר.
- מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. עם כף מוזגים מהרוטב על העוף. מכסים סיר.
- מבשלים שעה על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים. מוסיפים מים רק אם צריך.
- *עם סיר ברזל, אם רוצים, אפשר להמשיך לבשל יותר משעה וחצי, כמו חמין .
- לפני ההגשה מפזרים בנדיבות את תערובת הפטרוזליה וקליפת הלימון. מעבירים את הסיר לשולחן או מעביריים לצלחת הגשה. מגישים חם.
- תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
- *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/06/2018