כרעי עוף בלימון כבוש
מנה מהממת. מנה שמשפחתנו חרשה עליה והיינו אוכלים אותה פעם בשבוע..שנים. וגם כיום. קלה להכנה וטעימה טעימה. כרעי העוף מבושלים בסיר עם תפוחי אדמה פריכים . ליגה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מחבת עמוק/ סוטאז / סיר כבד (ברזל)- 28 ס"מ עם מכסה. (הסיר הכבד נוח כי לא צריך להשגיח על התבשיל ומאפשר בישול ארוך).
 - כף ערבוב.
 
- אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
 - 5 כרעי עוף (הרגל והחזה)
 - 3 כפות שמן קנולה - לטיגון.
 - 6 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לארבעה פלחים.
 - 100 גרם לימון כבוש (קיים במעדניות לעיתים גם בסופר)
 - 4 שיני שום כתוש
 - כוס מים.
 - פלפל לבן ומלח - בנדיבות.
 - מעט צילי גרוס- לאוהבי החריף.
 - רבע כפית אגוז מוסקט מגורר.
 - אופציונלי- חצי כוס פטרוזליה קצוצה מעורבבת בקליפת לימון מגוררת.
 
- תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
 - מתבלים בנדיבות את הכרעיים במלח ופלפל.
 - *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.
 - בסיר מחממים שמן ומטגנים את כרעי העוף משני הצדדים עד שיזהיבו
 - מוסיפים את תפוחי האדמה,
 - בקערה מערבבים את הלימון הכבוש השום, אגוז מוסקט והמים ומערבבים טוב.
 - מוזגים לסיר.
 - מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה. עם כף מוזגים מהרוטב על העוף. מכסים סיר.
 - מבשלים שעה על אש נמוכה. מידי פעם מערבבים. מוסיפים מים רק אם צריך.
 - *עם סיר ברזל, אם רוצים, אפשר להמשיך לבשל יותר משעה וחצי, כמו חמין .
 - לפני ההגשה מפזרים בנדיבות את תערובת הפטרוזליה וקליפת הלימון. מעבירים את הסיר לשולחן או מעביריים לצלחת הגשה. מגישים חם.
 - תוספת מתאימה סלט ירוק או סלט כרוב.
 - *ניתן להוסיף ירקות שאוהבים, למשל כרישה, שום, פלפל חריף. אם רוצים ללא פחממות ניתן לוותר על תפוחי האדמה.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/06/2018