בשר אסאדו בבישול אסאדו -בגריל בתנור . מצופה ברוטב מושלם. כמה קל להכנה וכמה יוצא חגיגי וטעים במיוחד.
כלים:
סיר גדול + מכסה
תבנית עמוקה לתנור - רצוי חד פעמית, רק מהסיבה שאין צורך לנקות לאחר מכן.
מלקחיים
מברשת.
מרכיבים:
- 1 קילו בשר אסאדו
- חצי כוס רוטב טריאקי - קיים בכל סופרמרקט.
- מים
- מלח - כף או לפי הטעם
- פלפל שחור -חצי כפית או לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בסיר שמים את בשר האסאדו. כפי שקניתם מהקצב / אפשר לחתוך ל- 4 קוביות או יותר. אבל הוא במילא בשר שיתפרק אז אפשר גם לא.
- מכסים את הבשר במים. מעט מעל הבשר.
- מרתיחים את המים , לאחר שהמים רותחים מנמיכים אש. מכסים את הסיר.
- מבשלים כשעה -שעתיים עד שהבשר רך כולו.
- לאחר שהבשר רך מעבירים אותו עם מלקחיים לתבנית.
- מחממים תנור 200 מעלות צ- תוכנית: גריל.
- בתבנית מורחים על הבשר רוטב טריאקי בנדיבות. עם הידיים או מברשת
- מפזרים על הבשר מלח ופלפל שחור. אפשר לעסות מעט עם הידיים- לא חובה.
- מכניסים לתנור. מגש אמצעי.
- זמן בישול הוא בערך 30-40 דקות.
- חשוב לעקוב ולראות כי הרוטב לא מתקרמל ונשרף.
- לאחר שרואים שהבשר בצד אחד השחים וקיבל צבע הופכים בעזרת מלקחיים לצד השני.
- כשמוכן, מעבירים לכלי הגשה.
- רצוי להכניס לתנור כשהאורחים בדרך ולהגיש חם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 11/07/2018