לא חמאה ולא שמן קנולה: שומן בקר לטיגון כל דבר. טיגון היא שיטת עיבוד מזון שבה מחממים את המזון על גבי סיר או מחבת שבה שכבה דקה של שמן צמחי או שמן מן החי. היום נפיק שמן מהחי- משומן בקר, מבשר אסאדו שקנינו לתבשיל או חזה בקר ויש בו המון שומן מיותר. מתאים אפילו לטיגון חביתה
כלים:
מחבת / סיר.
כלי ערבוב.
מרכיבים:
- השומן (הלבן) בבשר האסאדו או כל בשר אחר עם שומן.
- אפשר לקנות בסופרמרקט שומן בקר. בקשו מהקצב. גם לא יקר.
הוראות הכנה:
- כמה אפשרויות: נחתוך את השומן של האסאדו מהבשר. או כל בשר אחר עם שומן. אלו הגושים הלבנים המקיפים חלק מהבשר, אפשרות שנייה: לקנות בסופרמרקט- לא יקר. יש לבקש מהקצב.
- יש שתי שיטות שימוש: *לקחת את כל השומן ולשים אותו על מחבת על אש קטנה-בינונית ולהמיס אותו לאט לאט. עד שהוא הופך נוזלי. את הנוזל לשמור בכלי זכוכית בגודל המתאים לכמות ולהשתמש כמו חמאה או שמן קנולה מתי שצריך.
- אפשר לשים בסיר עם מים. ולחמם. לאחר שהשומן ימס, לשים בצד. השומן יעלה מעלה ויפרד מהמים. להעבירו לכלי נפרד.
- **אפשרות שניה היא: לשמור את פיסות השומן מהבשר במקרר- לשימוש יום יומי / או במקפיא - לשימוש לעיתים רחוקות יותר.
- לפני הטיגון, לשים את פיסת או פיסות השומן על המחבת על אש נמוכה-בינונית ולהמיס אותם עד שנוצרת שכבה דקה של שמן. השומן הופך נוזלי. עכשיו הזמן להניח את הבשר, החביתה, ירקות וכדומה >נמשיך על פי המתכון שברשותנו.
- ***שומן שנשמר במקפיא אין חובה להפשיר לפני השימוש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/07/2018
עוד מתכונים שיעניינו אותך !