מתכון נתח אסאדו  בבישול ארוך- תבשיל | יס-שף

נתח אסאדו בבישול ארוך- תבשיל

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

תבשיל אסאדו מושלם. קל להכנה וטעים טעים. מעדן אמיתי ותבשיל מופלא לכל ארוחת ערב או צהרים.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 10 שעות ו 40 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • 2 קילו בשר אסאדו או כל בשר אחר לטיגון ארוך.
  • שמן קנולה לטיגון / או שומן בקר.
  • 1 גזר גדול חתוך לפרוסות.
  • 2 בצלים יבשים חתוכים לקוביות.
  • 2 עגבניות בינוניות חתוכות.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה - או לפי הטעם.
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לשנים.
  • 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם.
  • 5 תפוחי אדמה לבנים או חבילת תפוחי אדמה קטנים . חצויים.
  • מים.
  • 2 ענפי טימין.
הוראות הכנה:
  1. לחתוך את הבשר לרבעים גדולים. בבשר עם עצמות יש לחתוך את הבשר סביב העצם.
  2. לסגור בטיגון, כלומר לטגן את כל צדדי הבשר עד השחמה ולהוציא מהסיר לקערה.
  3. באותו הסיר לטגן שני בצלים עד הזהבה. אם יש צורך להוסיף שמן לטיגון.
  4. להוסיף את הבשר.
  5. להוסיף את תפוחי האדמה, הגזר, העגבניות והפלפל החריף
  6. *אם לא רוצים תבשיל חריף פשוט לא להוסיף הפלפל החריף.
  7. לתבל פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה.
  8. להוסיף 2/3 מים מגובה הבשר.
  9. להביא לרתיחה.
  10. להנמיך לאש לנמוכה או להעביר בכיריים למבער הגז הקטן.
  11. לבשל עם מכסה.
  12. לאחר שהחלטתם כמה שעות ברצונכם לבשל, אפשר לבשל מינימום 3 שעות עד כ-8 שעות בישול. שעתיים לפני שעת ההגשה לבשל ללא מכסה.
  13. בזמן הבישול בסיר ללא מכסה יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים. לערבב מדי פעם.
  14. להוסיף טימין לתבשיל כחצי שעה או יותר לפני ההגשה ולערבב.
  15. בישול בתנור: אם אתם מבשלים מהבוקר לערב שימו בתנור 110 מעלות. לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים.
  16. מגישים את הסיר למרכז השולחן ומחלקים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 19/07/2018

תגובות והערות: (1)
 ליז
16/12/2020
5/5

עשיתי 3 שעות יצא מעולה. מישהו ניסתה באמת 8 שעות בישול ?


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
12 משתמשים סימנו 'כן'