תבשיל אסאדו מושלם. קל להכנה וטעים טעים. מעדן אמיתי ותבשיל מופלא לכל ארוחת ערב או צהרים.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: תבשיל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 10 שעות ו 40 דקות
מספר סועדים: 3-4
- סיר ברזל או סיר אחר לבישול ארוך. קוטר 28 ס"מ + מכסה.
- כף לערבוב.
- קערה.
- 2 קילו בשר אסאדו או כל בשר אחר לטיגון ארוך.
- שמן קנולה לטיגון / או שומן בקר.
- 1 גזר גדול חתוך לפרוסות.
- 2 בצלים יבשים חתוכים לקוביות.
- 2 עגבניות בינוניות חתוכות.
- 1 כפית פפריקה מתוקה - או לפי הטעם.
- 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לשנים.
- 1 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון או לפי הטעם.
- 5 תפוחי אדמה לבנים או חבילת תפוחי אדמה קטנים . חצויים.
- מים.
- 2 ענפי טימין.
- לחתוך את הבשר לרבעים גדולים. בבשר עם עצמות יש לחתוך את הבשר סביב העצם.
- לסגור בטיגון, כלומר לטגן את כל צדדי הבשר עד השחמה ולהוציא מהסיר לקערה.
- באותו הסיר לטגן שני בצלים עד הזהבה. אם יש צורך להוסיף שמן לטיגון.
- להוסיף את הבשר.
- להוסיף את תפוחי האדמה, הגזר, העגבניות והפלפל החריף
- *אם לא רוצים תבשיל חריף פשוט לא להוסיף הפלפל החריף.
- לתבל פלפל שחור, מלח, פפריקה מתוקה.
- להוסיף 2/3 מים מגובה הבשר.
- להביא לרתיחה.
- להנמיך לאש לנמוכה או להעביר בכיריים למבער הגז הקטן.
- לבשל עם מכסה.
- לאחר שהחלטתם כמה שעות ברצונכם לבשל, אפשר לבשל מינימום 3 שעות עד כ-8 שעות בישול. שעתיים לפני שעת ההגשה לבשל ללא מכסה.
- בזמן הבישול בסיר ללא מכסה יש לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים. לערבב מדי פעם.
- להוסיף טימין לתבשיל כחצי שעה או יותר לפני ההגשה ולערבב.
- בישול בתנור: אם אתם מבשלים מהבוקר לערב שימו בתנור 110 מעלות. לבדוק מידי פעם שיש מספיק נוזלים.
- מגישים את הסיר למרכז השולחן ומחלקים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 19/07/2018