עוגיות קמח תירס וקורנית
קורנית/ טימין הוא צמח התבלין שמשבח כל תבשיל שהוא מצטרף אליו. הנה כאן הוא משבח גם כל עוגייה. העוגייה מתוקה וטעימה ללא קמח לבן. המרכיבים המיוחדים יוצרים עוגייה מיוחדת עם זיק של מליחות מושלמת . אל תפחדו לנסות.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר עם וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה בינונית.
- רשת קירור.
- מרית.
- מטרפה.
- 1.5 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
- 1 כוס קמח תירס.
- 1/2 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה.
- 1 כפית שטוחה מלח גס.
- 150 גרם חמאה רכה / לפרווה: מרגרינה או מחמאה- רכה.
- 1+1/4 כוסות סוכר לבן.
- 3 ביצים M.
- 1 כף טימין קצוץ דק.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ.
- מערבבים בקערה עם המטרפה את הקמח-תירס, קמח לכל מטרה, הסודה והמלח. שמים בצד.
- במיקסר על מהירות בינונית-גבוה מערבבים את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצים והקורנית מערבבים לאיחוד.
- מעבירים למהירות נמוכה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים.
- מרטיבים ידיים ולוקחים מעט מהבצק. יוצרים כדור בכף היד.
- מניחים בתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה. את הכדורים מניחים במרווחים של כ- 5 ס"מ זה מזה. מכניסים לתנור. תוכנית: קו עליון קו תחתון. אופים במשך 20 דקות או עד שהעוגיות מתקשות ומזהיבות.
- מעבירים את העוגיות עם התבנית לרשת קירור. עד צינון מוחלט.
- מעבירים עם מרית לקופסא אטומה. העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר עד שבוע.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/07/2018