החמאה החומה והמרווה מחזקות את טעמי התבלינים. הדלעת מוסיפה מתיקות מיוחדת והכל יחד יוצר קאפקייקס טעימים במיוחד. צבע חום זהב מבחוץ. צהוב זהב מבפנים. טעם של צפון אמריקה בחג ההודיה על מרפסת ישראלית עם קפה עשוי טוב ורוח קיצית מלטפת. ואפשר גם להכין עוגה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: קאפקייקס
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 11-12
תבנית 12 שקעים+ מנגטים בכל שקע / תבנית עגולה קוטר 20.3 ס"מ/ 8 אינצ'
מנג'טים קוטר 5 ס"מ.
מחבת בינונית.
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה
1 קערה קטנה
1 קערה בינונית
מיקסר + וו גיטרה.
פומפייה דקה/ מעבד מזון עם פומפייה דקה.
כף עץ.
מטרפה.
כד מזיגה.
- 150 גרם חמאה רכה / לפרווה- מחמאה או מרגרינה.
- ¼ כוס עלי מרווה קצוצים קטן ודק- לא חובה.
- ½1 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
- 1 כפית שטוחה מלח.
- ½ כפית שטוחה קינמון טחון/ פלפל אנגלי.
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון.
- 1/8 כפית שטוחה ציפורן טחונה- לא חובה. למרות שהכמות קטנה היא דומיננטית.אם אתם לא מכירים את התבלין. בדקו שאתם אוהבים.
- מחממים תנור ל 180 מ"צ.
- הפיכת החמאה ל'חמאה חומה': במחבת על אש בינונית ממיסים את החמאה, עם כף עץ מערבבים, מוסיפים את המרווה. מערבבים עד שהחמאה משחימה מקבלת צבע חום-זהוב. מסירים מיד מהאש. ומוזגים לקערה קטנה. שמים בצד. לצינון
- בקערה בינונית מערבבים יחד את הקמח, מלח, אבקת אפייה , קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. שמים בצד.
- במיקסר מערבבים: דלעת מגוררת, סוכר, ביצים ואת החמאה החומה. עד איחוד.
- מוסיפים את קערת הקמח. מערבבים על מהירות נמוכה. עד לתערובת אחידה.
- מעבירים את הבלילה לכד מזיגה ומוזגים לכל מנג'ט רק עד כ-3/4 מגובהו.
- אופים 30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
- שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/07/2018