עוגה אוורירית, רכה. מבושמת בתבלינים ומלאת טעם וכבוד בפני השנה החדשה שבפתח. קלה להכנה וכולה הוד והדר. היא קיבלה את שמה: עוגת זהב. מפני שלאחר האפייה היא מקבלת גוון מוזהב. ניתן להכין גם קאפקייקס.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: דבש
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 12+
2 תבניות אינגליש קייק 30x10x5- / תבנית אינגליש קייק+ תבנית 12 שקעים +מנג'ט בכל שקע-תרסיס שמן קנולה+ מעט קמח לפיזור על התבנית.
****
מיקסר עם וו גיטרה.קערה בינונית.
מטרפה.
- 3 ביצים M.
- 1 כוס סוכר.
- 1/2 כוס שמן קנולה/שמן תירס.
- 2.5 כוסות קמח תופח-מנופה.
- 1 כפית שטוחה קינמון.
- 1/4 כפית אגוז מוסקט.
- 1 כוס קפה - 240 מ"ל מים חמים ובהם 2 כפיות אבקת קפה נמס מעורבבים יחד- מקררים / כוס תה- קלאסי או בטעם שאתם אוהבים- מקררים
- 2 כפיות אבקת אפייה.
- 1 כפית סודה לשתייה.
- 1 כפית תמצית טעם- לא חובה- כדי להפוך את העוגה שלכם למיוחדת ניתן להוסיף תמצית טעם מיוחדת: למשל תמצית טעם אניס, תמצית ורדים וכדומה אבל גם וניל זה טוב.
- מחממים תנור 160 מ"צ טורבו.
- מרססים שמן קנולה על התבנית ומפזרים עליה מעט קמח. הופכים תבנחת ונותנים לשאריות ליפול. שמים במקרר/מקפיא עד לשימוש בהמשך.
- במיקסר מערבבים יחד: סוכר וביצים עד שהבלילה הופכת אוירירת ובהירה.
- מוסיפים את הדבש, השמן, אגוז מוסקט , קינמון ותמצית הטעם. מערבבים מעט עד איחוד.
- בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה: קמח, אבקת אפייה וסודה.
- מוסיפים למיקסר חצי מכמות קערת הקמח וחצי מכמות הקפה - מערבבים על מהירות איטית. עד איחוד.
- מוסיפים את חצי הקפה השני וחצי הקמח הנותר. מערבבים עד איחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית רק עד 3/4 מגובה מכניסים מיד לתנור. אופים 60 דקות או עד שקיסם יוצא נקי מפירורים.
- ** ניתן להכין עם המתכון גם קאפקייקס דבש ע"י מזיגת הבלילה למנג'טים. זמן האפייה 30 דקות או עד שמקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
- העוגה/קאפקייקס משתבחים עם הזמן. ניתן לשמור עד שבוע. את העוגה לא כדאי להוציא מהתבנית כי כך קל יותר לעטוף בניילון נצמד או רדיד אלומניום אפשר גם בפעמון ולשמור במקום קריר רצוי בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/07/2018