מתכון עוגת דבש וגזר לראש השנה | יס-שף

עוגת דבש וגזר לראש השנה

עוגות | דבש | פרווה  
דירוג  

השנים טובות שיש התאמה מושלמת - דבש וגזר יוצרים יחד עוגה נהדרת לראש השנה. אם השנה החדשה הולכת להיות כמו העוגה הזאת- אז באמת שיחקנו אותה ולא רק בטעם. העוגה המושלמת לערב החג אבל לא רק. ונחשו מה? מושלמת גם לקאפקייקס

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  דבש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קפיצית 24/ 1 תבנית  אינגליש קייק 28x12.5x6.5/ תבנית אינגליש קייק + תבנית 6 שקעים ובהם 6 מנג'טים
  • מיקסר וו גיטרה + 2 קערות/ קערה בינונית+מטרפה. 
  • רשת קירור.
  • פומפייה דקה/ מעבד מזון עם פומפייה דקה
  • לקקן.

מרכיבים:
  • 4 ביצים- מופרדות.
  • 1/2 כוס סוכר לבן.
  • 1 כוס שמן קנולה/ שמן תירס.
  • 3/4 כוס דבש.
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
  • 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
  • 1 כפית שטוחה מלח.
  • 1 כפית שטוחה קינמון.
  • קליפת תפוז מגוררת - לא חובה.
  • חצי כוס אגוזי מלך שבורים.
  • 3 גזרים בינונים מגוררים בפומפייה דקה.
  • לתבנית: תרסיס קנולה + מעט קמח.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 170 מ"צ.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חלבונים וסוכר לקצף יציב. שמים בצד.
  3. בקערת מיקסר נוספת או קערה בינונית ומטרפה מערבבים את השמן, הדבש והחלמונים
  4. מוסיפים לקערת החלמונים את הקמח, מלח, אבקת האפייה והקינמון. מערבבים במהירות נמוכה.
  5. מוסיפים את האגוזים והגזר וקליפת התפוז -מערבבים מעט.
  6. מוסיפים את תערובת החלבונים בעדינות. בתנועות קיפול. בעזרת לקקן ומערבבים.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית רק עד 3/4 מגובה. אופים שעה או עד שקיסם יוצא יבש והדפנות נסוגות מעט.
  8. מעברים לרשת קירור. שומרים בפעמון בטמפרטורת החדר.
  9. לקאפקייקס זמן האפיייה שונה: 30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 29/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'