מתכון דבורים מבצק סוכר או מרציפן לראש השנה | יס-שף

דבורים מבצק סוכר או מרציפן לראש השנה

ציפוים | שונות | פרווה  
דירוג  

ראש השנה מגיע ואנחנו מכינים את העוגה שלנו או הקאפקייקס או כל קינוח אחר ואנו רוצים לקשט בדבורים. כי הן הרי מביאות אלינו את הדבש. ניתן להכין את הדבורים ממרצפן או בצק סוכר. מצ"ב שתי האפשרויות, וציק צאק יש לכם קישוטי דבורים מקסימות שישדרגו כל קינוח. ** זה הזמן להזכיר את החשיבות בשימור הדבורים ולעזור בהישרדותם. מה אפשר לעשות? אם יש לכם גינה או מרפסת יש לכם אפשרות לגדל בה פרחים שמושכים דבורים. על כך צרפנו לינק בהמשך.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  שונות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

למרציפן:
כלים לעבודה עם בצק סוכר - מתאים גם למרציפן -לא חובה. 
משקל- לא חובה.
סכין.

לבצק סוכר:
כלים לעבודה עם בצק סוכר-לא חובה. 
קערה קטנה עם מעט מים.
מכחול.
מערוך.
סכין.
קיסם / טוש אכיל.

מרכיבים:
  • כמות לכ- 15 דבורים.
  • לדבורים ממרציפן:
  • 60 גרם מרציפן.
  • צבע מאכל צהוב +שחור.
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים.
  • לדבורים מבצק סוכר:
  • בצק סוכר קנוי: בשני צבעים שחור וצהוב או רק צהוב- שתי אופציות בהמשך.
  • ניתן גם לצבוע בצק סוכר לבן.
  • 1/4 כוס שקדים פרוסים או מעט בצק סוכר לבן.
  • קערה קטנה עם מעט מים.
הוראות הכנה:
  1. מרציפן: מחלקים את המרציפן לשניים , אפשר לבדוק עם משקל לכמות מדויקת.
  2. לוקחים מהמרציפן הלבן עיגול קטן ממנו נעשה עיניים.
  3. צובעים חלק אחד לצהוב והשני לשחור. אם התחושה לחה מידי אפשר לשים מעט במקרר. ולהמשיך.
  4. מגלגלים כל חלק לגליל דק בקוטר של פחות מחצי סנטימטר.
  5. פורסים עם סכין את הגלילים לפרוסות.
  6. מחברים את הפרוסות כמו גוף הדבורה פעם פרוסה שחורה ופעם צהובה.
  7. עבור הראש יוצרים כדור קטן ממרציפן שחור. בגודל שיתאים לגוף שיצרתם.מחברים לגוף.
  8. יוצרים שני כדורים לבנים/צהובים זעירים כעיניים ושני כדורים זעירים שחורים כאישונים.
  9. לוקחים שני שקדים ומדביקים ככנפיים.
  10. זה הבסיס מכאן ניתן להוסיף עוקץ. מחושים, להוסיף חיוך או כל דבר שיתחשק לכם.
  11. נניח את הדבורה על הקינוח שבחרנו לקשט.
  12. עם בצק סוכר: יוצרים נקניקיה צהובה פחות מחצי סנטימטר. זה הגוף והראש
  13. עם מערוך משטחים את הבצק השחור וחותכים ממנו קווים דקים בקוטר רוחב הגליל. אלו הפסים השחורים שעל הדבורה. יוצרים כ 4 פסים
  14. מורחים מעט מים עם מכחול על הפסים השחורים ומניחים על גוף הדבורה.
  15. אפשרות נוספת וקלה יותר אבל לא פחות יפה היא עם מכחול דק לצבוע פסים שחורים על הדבורה עם צבע המאכל השחור.
  16. עוברים לראש הגליל מועכים מעט ועם קיסם יוצרים שני עיניים אף ופה. את הפה ניצור על ידי נקודות זו ליד זו. אפשרות נוספת היא לצייר אצ הפנים בטוש אכיל.
  17. מרטיבים מעט את השקדים ומניחים על גוף הדבורה. אפ יש לכם בצק סוכר לבן אפשר ליצור כנפיים עם הבצק סוכר. יוצרים עיגול משטחים אותו לצורת כנפיים. וכך גם עם עיגול נוסף.
  18. זה הבסיס , עכשיו ניתן אם רוצים, להמשיך ולקשט איך שמתחשק לנו: מחושים, פרח או כל דבר אחר.
  19. נניח את הדבורה על הקינוח שבחרנו לקשט. והכי חשוב הקישוט אכיל וטעים. כך שמי שרוצה לאכול אותו מוזמן ואתם גם יכולים לציין זאת ולהציע.

*ניתן להכין בקלות מרציפן בבית - למתכון לחצו כאן. 

*
*coolיש לכם גינה? יש לכם מרפסת? עיזרו להלחם בהעלמות הדבורים: לפרטים לחצו כאן. 


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 31/07/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'