מתכון עוגת בננה ושוקולד מריר | יס-שף

עוגת בננה ושוקולד מריר

עוגות | פירות | פרווה  
דירוג  

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה טעימה. לחה, מתוקה ונראת נהדר. שווה לשמור עבורה את הבננות שהשחירו.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  פירות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • 2 תבניות  אינגליש קייק 28x12.5x6.5 ס"מ
  • מיקסר עם וו גיטרה
  • מעבד מזון עם להב סכין/ פומפייה
  • קערה+מזלג

מרכיבים:
  • לתבנית: תרסיס קנולה + מעט קמח רגיל.
  • 150 גרם מחמאה או מרגרינה רכה / לחלבי: חמאה רכה.
  • 2.5 כוסות קמח תופח - מנופה (350 גרם).
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 4 ביצים M.
  • 1 כפית שטוחה קינמון.
  • 2 כוסות מחית מבננות שהשחירו>מניחים את הבננות בקערה ומועכים עם מזלג עד שנוצר מרקם מחית.
  • 200 גרם שוקולד מריר משובח מגורר במעבד מזון או פומפייה.
  • *כדאי לשמור בננות שהשחירו במקפיא לקינוחים שונים. ניתן לשמור כמחית או את הבננות בקליפתם. יכולים להשמר במקפיא זמן רב.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל 180 מ"צ.
  2. משמנים ומקמחים תבנית. שמים במקפיא עד סעיף 7 - לא חובה.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת. כל אחת עד איחוד ואז את השנייה.
  4. מנמיכים מהירות ומוסיפים קמח וקינמון מערבבים עד תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את רסק הבננות. מערבבים. מוסיפים את השוקולד. מערבבים טוב.
  6. יוצקים לתבניות כמעט עד הסוף. העוגה תופחת מעט.
  7. מכניסים לתנור לכ-60 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש והעוגה נפרדה מעט מהדפנות.
  8. מעבירים לרשת קירור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 02/08/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'