חזה עוף בלימון ובזיליקום
תבשיל חזה עוף במרינדת לימון ובזיליקום. כל כך פשוט להכנה וכלכך טעים.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 3-4
- סיר ברזל לבישול ארוך/סוטאז/ סיר + מכסה - 28 ס"מ.
- 2 קערות גדולות.
- כף ערבוב
- 500 גרם חזה עוף חתוך לשניצלים דקים ומהם חתוך לרצועות (שני שניצלים לסועד)
- למרינדה:
- 8 שיני שום קלופות.
- 1/2 כוס שמן קנולה/ שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון סחוט.
- 4 שיני שום כתושות
- 4 גבעולי בזיליקום קצוצים דק.
- 1 כפית מלח.
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון.
- 1 קליפת לימון מגוררת.
- לחזה עוף:
- 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- נשים את פרוסות החזה בקערה גדולה. נפזר מלח ופלפל ונעסה עם הידיים. נשים בצד ל כ-15 שעה. שהטעמים יספגו.
- בקערה נשים יחד את כל מרכיבי המרינדה ונערבב טוב.
- נשפוך את קערת המרינדה על קערת העוף ונלוש מעט עם הידיים. נשים בצד לשעה. אם אפשר יותר , מה טוב. (כל הלילה, מספר שעות)
- לאחר שעה. נחמם סיר על אש בינונית-נמוכה.
- נוסיף את נתחי עוף עם המרינדה. ונערבב טוב.
- נראה כי העוף נסגר בטיגון משני צדדיו.
- נטעם ונתקן תיבול אם צריך.
- נוסיף אם רוצים: בצל יבש, פטריות, גזר וכדומה.
- נערבב טוב.
- ננמיך אש ונסגור מכסה. נבשל למשך כ-35 דקות.
- מידי פעם נערבב את התבשיל. נראה כי יש בו נוזלים. אם נראה כי כמעט אין נוזלים בסיר,סיכוי נמוך, נוסיף מעט מים*
- נגיש את הסיר למרכז השולחן.
- אפשר להגיש עם תוספת אורז או תפוחי אדמה.
- *במקום מים אפשר מרק צח/עוף - רק אם יש בנגיש.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/08/2018