עוגיות שחור לבן
עוגיות ספירלה בשחור ולבן. קלאסיקה במיטבה. עוגיות פריכות וטעימות בנראות מקסימה. קלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר וו גיטרה
- משקל - לא חובה
- סכין חד.
- נילון נצמד.
- רשת קירור.
- נייר אפייה.
- 4 כוסות קמח - מנופה.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1 שקית אבקת אפייה.
- 1 שקית סוכר וניל.
- 1 מרגרינה לאפייה ללא מלח / לחלבי: חמאה ללא מלח - רכה.
- 2 ביצים L.
- 2 כפות קקאו - מנופה.
- 1 כפית רום.
- במיקסר נערבב את המרגרינה והסוכר כ- 5 דקות ללא התערבות.
- נוסיף את הביצים. נערבב עד איחוד.
- ננמיך מהירות, נוסיף קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל - נערבב עד איחוד.
- נעביר בצק למשטח עבודה. נלוש עם הידיים. עד שיווצר כדור אחיד.
- נחצה את הכדור לשני חצאים שווים.
- אם רוצים, עם משקל נבדוק כי יש לנו שני חצאים שווים, נאזן בהתאם.
- חלק אחד נשאיר כפי שהוא. לחלק השני נוסיף את הקקאו וכפית רום. נלוש עד שבצק יקבל צבע חום כהה אחיד.
- נרדד כל חלק בנפרד לעלה. בעובי של כחצי סנטימטר.
- נשים את העלה השחור על העלה הלבן. הסדר לא חשוב ונחתוך עם סכין למלבן גדול.
- לאט לאט נגלגל לספירלה יפה.
- נעטוף בנילון נצמד או נייר אפייה ונשים במקפיא לחצי שעה או שעה במקרר.
- לאחר חצי שעה, נחמם תנור 180 מ"צ.
- נוציא את הבצק ועם סכין חד נחתוך לפרוסות ונניח בתבנית אפייה על נייר אפייה.
- עובי הפרוסות כחצי סנטימטר.
- נכניס לתנור ל- 15 דקות.
- להוציא לרשת קירור, עד קירור מוחלט.
- לשמור בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/08/2018