מתכון חצילים ממולאים נפלאים, מתכון טורקי | יס-שף

חצילים ממולאים נפלאים, מתכון טורקי

בקר | ממולאים | בשרי  
דירוג  

סירות חצילים ממולאות בבשר טחון עסיסי עם עגבניות טריות ובצלים קצוצים. מנה נפלאה שיכולה לבוא כתוספת או כארוחה בפני עצמה.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  ממולאים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • שתי מחבתות.
  • כף.
  • כפית.

מרכיבים:
  • 6 חצילים קטנים
  • 2 בצלים יבשים קצוצים
  • 4 עגבניות קצוצות - השאירו בצד כחצי כוס מנוזל העגבניות.
  • מים.
  • 1 כפית מלח.
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון.
  • לטיגון: מרגרינה/ שמן קנולה/חמאה.
הוראות הכנה:
  1. על מחבת עם שמן קנולה טגנו את החצילים שלמים. מכל צד.
  2. לאחר מכן פצלו את החצילים לאורכם. שימו בצד.
  3. במחבת עם שמן קנולה טגנו יחד את הבצל ואת הבשר הטחון עד שיזהיבו.
  4. הוסיפו את העגבניות הקצוצות. מעט מים, תבלינים - ערבבו טוב. תקנו תיבול אם צריך.
  5. בשלו על חום נמוך. שמוכן העבירו לקערה. ערבבו.
  6. הוציאו עם כפית את מלית החציל כך שישאר בשר חציל אבל יהיה מקום למילוי. והכניסו עם כף את מלית הבשר שבקערה.
  7. זלפו מעל כל חציל מעט מיץ עגבניות.
  8. אפו בתנור על 180 מ"צ טורבו כ- 20 דקות.
  9. הגישו למרכז השולחן.
  10. יכול להגיע כמנה או כתוספת.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/08/2018

תגובות והערות: (1)
 יהודה המכבי
15/06/2021
5/5

אפשר בתנור לא צריך הרבה שמן


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'