עוגה קלה להכנה. עם קרם נוטלה משגע המונח בין קרפים טעימים עם קרם ואגוזים. השכבות הרבות יוצרות עוגה מרשימה, חגיגית וטעימה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 7-8
- מחבת טפלון 30 ס"מ.
- קערה גדולה
- 2 קערות בינוניות.
- מטרפה
- מברשת
- לקקן / מרית.
- פלטה מדורגת.
- צלחת
- סיר קטן.
- מיקסר עם וו הקצפה/ מקצף ידני.
- תחתית קרטון לעוגה- ניתן לקנות בחנויות אפייה או חד פעמי.
- *ניתן גם להכין ע"י קרטון בקוטר הרצוי עטוף בנייר אלומניום.
- שקית זילוף.
- צלחת.
- מספריים.
- לפנקייקס: (כ-30)*
- 1 כוס מדידה: 250 מ"ל. *
- 300 גרם קמח לבן - מנופה.
- 1/4 כפית מלח.
- 1/4 כפית מלח.
- 2 כפות סוכר לבן.
- 6 ביצים L
- 900 מ"ל חלב.
- למחבת:חמאה/ תרסיס קנולה
- לגנאש:
- 150 גרם שמנת מתוקה.
- 150 גרם שוקולד מריר- חתוך לקוביות
- למילוי :
- 400 גרם שמנת מתוקה
- 30 גרם אבקת סוכר.
- 1 כוס אגוזים קצוצים.
- *ניתן להכין גם פחות פאנקייקס או בגדלים אחרים. לא חייבים ליצור ציפוי מסביב לעוגה.
- **באתר זה כל הכמויות הם על פי כוסות/ כפות/כפיות מדידה.
- **אפשר גם פאנקייקס כהים על ידי הוספת קקאו ובין השכבות מילוי קרם גבינה כציפוי .
- בקערה גדולה נערבב עם מטרפה יחד את הקמח, מלח, סוכר.
- ניצור באר גדולה בקמח באמצע הקערה.
- נכניס את הביצים. ונערבב יחד עם מטרפה.
- לאחר שהכל מאוחד נוסיף את החלב במזיגה איטית ונערבב תוך כדי מזיגה.
- נחמם מחבת. נרסס מעט שמן קנולה ועם מברשת נמרח על כל המחבת.
- ניקח כוס מדידה ונמלאה עד הסוף. נמזוג למחבת, נרים ונסובב באלכסון מעט את המחבת וניתן לנוזל ליצור עיגול מושלם בקוטר המחבת.
- לאחר שצד אחד מקבל צבע זהוב, נהפוך לצד שני בעזרת מרית. וכך הלאה לכל 30 הפאנקייקס. נשים אותם בצלחת בצד אחד על השני . לאחר מכן נעבור להכנת הגנאש.
- הכנת הגנאש : בסיר נחמם את השמנת המתוקה עד רתיחה. נוריד מהאש.
- נשים את השוקולד בקערה בינונית. ונשפוך את השמנת החמה לקערה. ניתן לנוח כ2 - דקות ולאחר מכן, נערבב עד איחוד. נשים בצד כדי שיתעבה מעט.
- הכנת המילוי: נכין 2 קערות בכל אחת נשים 200 גרם שמנת מתוקה.
- בקערה אחת נוסיף 20 גרם אבקת סוכר. ונערבב יחד. עד שיווצר קרם אורירי.
- בקערה השניה נוסיף את הנוטלה ונערבב יחד עד שיהיה מקרם קרמי אורירי. נעביר לשקית זילוף.
- עכשיו נתחיל בבניית העוגה. נפרוס נייר אפייה- לניקיון בלבד.עליו נשים תחתית קרטון לעוגה, מורחים מעט קרם על התחתית קרטון לעוגה ועליו שמים את הקרפ הראשון.
- ניקח קרם מהקערה עם פלטה מדורגת נמרח על כל הקרפ. במריחה דקה כי יש לנו הרבה שכבות.
- עם מספריים נעשה פתח בשקית הזילוף. ניצור כ- 3 עיגולים בקוטרים שונים על הקרפ הראשון.
- לאחר מכן נשים את הפאנקייק השני ונעשה אותו הדבר אבל הפעם נוסיף מעט אגוזים. שכבה עם אגוזים ושכבה ללא אגוזים.
- לאחר ששמנו את כל השכבות נשים במקרר לכחצי שעה.
- לאחר חצי שעה נוציא מהמקרר עכשיו נרצה ליישר את הקצוות. נשים על העוגה צלחת בקוטר הקרפים וניישר מעט עם מספריים.
- ניקח את קערת הגנאש. נמרח סביב העוגה את הגאנש בעזרת פלטה מדורגת. לאחר שכבה ראשונה נכניס למקרר. ואחכ שכבה שנייה. נכנס למקרר לכ-חצי שעה. ושכבה אחרונה. כך שלא יראו את שכבות הקרפ.
- נקשט את קוטר העוגה בשברי אגוזים.
- ניתן לעוגה להתקרר במקרר לפחות שעתיים.
- נשמור במקרר עד זמן ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/09/2018