עוגיות חותמות, עוגיות חמודות
עוגיות מוחתמות חמודות, בטעם נהדר וקלות להכנה. מגוון החותמות לעוגיות הוא עצום. ישנן חותמות עם הדמויות מדיסני וישנן חותמות עם כיתוב אישי : שנה טובה, חג שמח, באהבה...ישנם אין סוף סוגים. לפניכם המתכון לעוגייה שעוצבה למשימה, וטריק אך לא שורפים עוגיות.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 12+
- קערה/ מיקסר+וו גיטרה
- לקקן.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- מטרפה.
- נילון נצמד.
- חותכנים עם חותמות.
- מערוך.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערית
- רשת קירור.
- נייר אלומניום.
- 100 גרם קמח לבן/ קמח עוגיות - מנופה.
- 20 גרם שקד טחון-מנופה.
- 60 גרם אבקת סוכר - מנופה / אפשר גם סוכר לבן רגיל.
- 1 ביצה טרופה M.
- 50 גרם חמאה ללא מלח-רכה/ לפרווה: מחמאה ללא מלח - רכה.
- חצי כפית תמצית וניל.
- קערית עם מעט קמח. לטבילת החותכנים והחותמות.
- בקערה נניח אבקת סוכר וחמאה ונערבב עם לקקן עד איחוד.
- נוסיף ביצה, מעט בכל פעם ולערבב טוב עם מטרפה , עד איחוד.
- נוסיף תמצית וניל. נערבב מעט.
- נוסיף שקדים וקמח ונערבב עם לקקן עד איחוד (לא יותר מידי, ערבוב יתר יגרום לעוגיות להיות קשות).
- לאחר שנוצר בצק, מעבירים למשטח עבודה. מגלגלים לנילון נצמד ושמים במקרר שעה.
- לאחר שעה נוציא את הבצק לשולחן העבודה ונרדד לעובי של כ-4 מ"מ.
- ניקח את החותמות וננעץ אותם בקערית הקמח. ננער מעט.
- ננעץ את החותכן בעוגייה עד שיעצר ואז ננעץ חזק את החותמת.
- נוציא בעדינות את העוגייה מהחותמת.
- נשים את העוגייה על נייר האפייה שבתבנית האפייה .
- את הבצק שנשאר נרדד שוב, עד שלא ישאר בצק.
- לאחר שהתבנית מלאה. נניח אותה במקרר לעוד חצי שעה.
- לאחר רבע שעה נחמם תנור ל- 170-180 מ"צ טורבו.
- לאחר חצי שעה: נכסה את התבנית בניר אלומניום. **טריק השומר על צבע יפה ואחיד, ומונע מהעוגיות להשרף - לא חובה.
- נכניס לתנור ל-20 דקות.
- נעביר לרשת קירור.
- נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
- אם רוצים ניתן לקשט ברויאל איסינג- למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/10/2018