מתכון עוגיות חותמות, עוגיות חמודות | יס-שף

עוגיות חותמות, עוגיות חמודות

דירוג  

עוגיות מוחתמות חמודות, בטעם נהדר וקלות להכנה. מגוון החותמות לעוגיות הוא עצום. ישנן חותמות עם הדמויות מדיסני וישנן חותמות עם כיתוב אישי : שנה טובה, חג שמח, באהבה...ישנם אין סוף סוגים. לפניכם המתכון לעוגייה שעוצבה למשימה, וטריק אך לא שורפים עוגיות.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 100 גרם קמח לבן/ קמח עוגיות - מנופה.
  • 20 גרם שקד טחון-מנופה.
  • 60 גרם אבקת סוכר - מנופה / אפשר גם סוכר לבן רגיל.
  • 1 ביצה טרופה M.
  • 50 גרם חמאה ללא מלח-רכה/ לפרווה: מחמאה ללא מלח - רכה.
  • חצי כפית תמצית וניל.
  • קערית עם מעט קמח. לטבילת החותכנים והחותמות.
הוראות הכנה:
  1. בקערה נניח אבקת סוכר וחמאה ונערבב עם לקקן עד איחוד.
  2. נוסיף ביצה, מעט בכל פעם ולערבב טוב עם מטרפה , עד איחוד.
  3. נוסיף תמצית וניל. נערבב מעט.
  4. נוסיף שקדים וקמח ונערבב עם לקקן עד איחוד (לא יותר מידי, ערבוב יתר יגרום לעוגיות להיות קשות).
  5. לאחר שנוצר בצק, מעבירים למשטח עבודה. מגלגלים לנילון נצמד ושמים במקרר שעה.
  6. לאחר שעה נוציא את הבצק לשולחן העבודה ונרדד לעובי של כ-4 מ"מ.
  7. ניקח את החותמות וננעץ אותם בקערית הקמח. ננער מעט.
  8. ננעץ את החותכן בעוגייה עד שיעצר ואז ננעץ חזק את החותמת.
  9. נוציא בעדינות את העוגייה מהחותמת.
  10. נשים את העוגייה על נייר האפייה שבתבנית האפייה .
  11. את הבצק שנשאר נרדד שוב, עד שלא ישאר בצק.
  12. לאחר שהתבנית מלאה. נניח אותה במקרר לעוד חצי שעה.
  13. לאחר רבע שעה נחמם תנור ל- 170-180 מ"צ טורבו.
  14. לאחר חצי שעה: נכסה את התבנית בניר אלומניום. **טריק השומר על צבע יפה ואחיד, ומונע מהעוגיות להשרף - לא חובה.
  15. נכניס לתנור ל-20 דקות.
  16. נעביר לרשת קירור.
  17. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

  • אם רוצים ניתן לקשט ברויאל איסינג- למתכון לחצו כאן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'