עוגה בחושה עסיסית וקלה להכנה, ממוצרים שיש בדרך כלל בבית. מרשימת התבלינים אתם כבר יכולים להריח את הריח הנפלא שממלא את כל חלל הבית והטעם.. בהתאם. אתם חייבים לנסות.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 9-10
תבנית עגולה קוטר: 26 ס"מ, עומק: לא פחות מ 5.5 ס"מ -רצוי מתפרקת - משומנת ומקומחת מעט.
מיקסר וו גיטרה / קערה+ מטרפה.
לקקן/מרית.
קערה
כפית.
רשת קירור
- 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל סה"כ) / לפרווה : שמנת מתוקה צמחית.
- 4 ביצים M.
- 2 כוסות סוכר לבן.
- 3 כוסות קמח תופח - מנופה.
- 2 כפות שטוחות קינמון טחון- מנופה.
- 1 כף שטוחה פלפל אנגלי טחון / קנמון טחון
- לעיטור וטעם: (לא חובה).
- 30 גרם סוכר וניל- מנופה/ סוכר דמררה/ חום /סוכר לבן.
- 1 כף שטוחה קינמון.
- מדליקים תנור ל- 180 מעלות צ.
- בקערת המיקסר שמים את השמנת, סוכר, קינמון ובהרט - מערבבים הכל יחד כ- 3 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצים. אחת בכל פעם ולבחוש אחרי ההוספה.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, בפעמיים, שלוש - עד איחוד.
- מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת.
- מיישרים בעזרת לקקן.
- לתוספת טעם ויופי: בקערה קטנה מערבבים עם כפית סוכר וניל וקינמון.
- מפזרים את הגרגירים על העוגה.
- אופים כ- 50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מעבירים לרשת קירור.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 09/10/2018