פרוסות חציל בתנור. קלות להכנה וטעימות. חציל אנטיפסטי קלוי בשמן זית. ללא טיגון. תוספת נהדרת לכל ארוחה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 3-4
- 1 חציל ארוך/ בלדי.
- ½ כוס שמן זית/ קנולה.
- ½ כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/8 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
- חותכים את החציל לאורכו בעובי של כ- 4 מ"מ - 1 ס"מ, פרוסות דקות וארוכות.
- חותכים כל חציל באמצע לרוחבו - כדי שלא יהיו פרוסות ארוכות מידי. אפשר גם לרוחב.
- בקערה קטנה למזוג את השמן, עליו מלח ופלפל ולערבב טוב עם כפית.
- עם מברשת שנטבלה בשמן מהקערה, למרוח על החציל משני צדדיו ולשים על תבנית האפייה. לסדר את הפרוסות לכל אורך התבנית. רצוי לא בקומות.
- לשים בתנור ל כ-50 דקות לאפות ולקלות עד שהחצילים משחימים,להציץ מידי רבע שעה. לאחר מכן הופכים את החצילים לצד שני בעזרת מרית, לעוד 10 דקות או עד שגם הם משחימים מעט.
- מוכן להגשה.
- ניתן לשמור במקרר. רצוי להוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה שיגיע לטמפרטורת החדר.
- ניתן לקלות עם מתכון זה, גם כל ירק בשרני. רק השגיחו כל רבע שעה, עד מידת הזמן הנכונה עבור כל ירק. במגוון ירקות, הוציאו את הירקות המוכנים והמשיכו באפייה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/10/2018