סלט מגזר מבושל, המתאים כתוספת כמעט לכל ארוחה בשרית .מוסיף צבע לשולחן. כל כך טעים וטעם מגוון . יש בו חמיצות- מתיקות - וחריפות בכל ביס. תוספת מושלמת וקלה להכנה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
- קערה גדולה.
- כף ערבוב.
- סיר בינוני + מים.
- מסננת.
- קולפן.
- מזלג.
- סכין לחיתוך ירקות מעוצב בצורת גלים/סכין.
- 8 גזרים בינונים -קלופים.
- 1 כפית שטוחה כמון.
- 1 כפית מלח שולחן- - או לפי הטעם
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- 5 שיני שום כתושות.
- 2 כפות שמן קנולה/ חמניות.
- 1/2 לימון סחוט.
- לחמם על הגז סיר עם מים. לבשל בו את הגזר עד שהוא רך ומזלג ננעץ בכל קוטרו בקלות רבה.
- לאחר מכן להעביר למסננת. לקרר מעט.
- להעביר למשטח עבודה. לחתוך את הגזר לפרוסות של כ- 4 מ"מ ולשים בקערה.
- להוסיף לקערה את שאר מרכיבי הסלט ולערבב טוב.
- לשים בצד כחצי שעה.
- לטעום. לתקן תיבול אם צריך- מלח/פלפל שחור/ מיץ לימון - לערבב טוב.
- מוכן להגשה. לשמור במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 10/11/2018