כרובית התבלינים של סבתא שמחה, הם שם דבר במשפחה. הכרובית נאפת בתנור. קלה להכנה וטעימה מאוד. יכולה לבוא כתוספת לכל ארוחה בשרית וגם כנישנוש בריא.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 5-6
- קערה גדולה.
- כף ערבוב.
- תבנית + נייר אפייה.
- מזלג - לבדוק כי הכרובית רכה.
- 1 כרובית פרוסה לפרחים. כ 1 קילוגרם- אין צורך לבשלה לפני.
- 1.5 כוסות שמן זית/קנולה.
- 1כף שטוחה פפריקה מתוקה/ חריפה - בהתאם לטעם הרצוי.
- 1/2 כפית שטוחה כורכום.
- 3/4 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס - או לפי הטעם.
- 3 שיני שום כתושות/ או כפית של אבקת שום - היתרון של אבקת השום שהיא נותנת ריח וטעם שומי - בלי המרקם השומי. לבחירתכם.
- לעיטור וטעם: - לא חובה
- מעט שומשום לבן או שחור / פירורי לחם / גרעיני כוסברה מעוכים מעט בעלי.
- מחממים תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
- בקערה שמים את כל המרכיבים - מלבד המרכיב לעיטור והכרובית - מערבבים טוב.
- לוקחים פרח כרובית. טובלים אותו ברוטב מכל הצדדים ושמים על נייר האפייה שעל תבנית האפייה, וכן הלאה. שמים את הכרוביות אחת ליד השנייה.
- מעטרים וזורעים מעט שומשום על כל כרובית. *גם לא חייבים לבחור, אפשר גם לפזר, בנוסף, מעט פירורי לחם וזרעי כוסברה. *אם בחרתם זרעי כוסברה- לכוסברה יש טעם דומננטי. קחו מעט מאוד זרעי כוסברה, כבשו מעט בעלי, רק כדי לפתוח אותם ופזרו על הכרוביות.
- אפשר לקחת פקעת שום לחתוך אותה לחצי, לשים גם על ניר האפייה, אם רוצים אפשר לטבול אותה ברוטב מהקערה.
- מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד שהכרובית רכה ופריכה מבפנים. *ניתן לבדוק עם מזלג. ננעץ את המזלג בכרובית האפוייה. אם המזלג ננעץ בקלות- הכרובית מוכנה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/12/2018