קולורבי או כרוב הקלח הוא ירק אדמתי ובריא. לפניכם מתכון שאנו משתמשים בוא גם כתוספת לארוחה וגם כנשנוש בריא, קל להכנה וכל כך טעים.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית מרובעת/ תבנית אפייה +נייר אפייה.
- קערה בינונית.
- כף ערבוב.
- מזלג.
- מלקחיים.
- 1 קולרבי . (אפשר גם 3).
- ½ כוס מלח גס. רצוי להרטיבו קלות.
- ½ כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
- 3 שיני שום גדולות כתושות / 1 כפית שום גבישי.
- 1/2 כוס שמן קנולה/זית.
- כשרוצים לגוון הוסיפו: 1/2 כפית מיץ לימון. 1/2 כפית טימין תבלין או עלים טריים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
- מפזרים 1/2 כוס מלח גס על נייר האפייה. כך שיצור עיגול בקוטר הקולורבי וקצת יותר. לא פיזור רחב מידי.
- חותכים את הקולרבי, עם קליפתו, לשמונה פלחים או יותר.
- בקערה, שמים את שאר המרכיבים. מערבבים טוב.
- מכניסים כל פלח לקערה, כך שהוא יכוסה מהרוטב בכל צדדיו.
- שמים את הפלחים, בצד עם הקליפה, על המלח שעל נייר האפייה. (הקליפה אכילה, וטעימה מאוד. לא סתם אנחנו לא מקלפים).
- מכניסים לתנור לכ- 40 דקות*.
- בודקים עם מזלג האם מוכן. נועצים את המזלג בפלח אחד, אם המזלג נכנס בקלות- מוכן. זהירות המלח חם.
- מוצאים בזהירות את הפלחים, אפשר עם מלקחיים, מנקים בזהירות את הקולורבי משאריות המלח הגס שיתכן ונדבקו - מגישים.
- *הרבה פעמים אנחנו אומרים :"אם כבר אז כבר" ואנחנו שמים ליד הקולורבי עוד ירקות שמתחשק לנו לאפות בתנור...למשל פלפל חריף. כמובן שמוציאים את הירקות מהתנור בהתאם לזמן אפייתם.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 12/12/2018