עוגיות לימון פריכות וממכרות
עוגיות לימוניות עם ריח לימון מרענן וטעם לימוני מענג. ביס פריך ומאוד טעים. קלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה בינונית+ מטרפה.
- מרית.
- 150 גרם חמאה -רכה / לפרווה: מרגרינה / מחמאה.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1 כפית גרידת לימון.
- 1 כפית מיץ לימון.
- 1/2 כפית תמצית לימון/וניל.
- 2 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/4 כפית מלח.
- 1 ביצה M.
- נחמם תנור 180 מ"צ טורבו.
- בקערה מערבבים יחד: קמח , אבקת אפייה,ומלח.
- במיקסר מערבבים יחד: סוכר וחמאה רכה. כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצה, גרידת לימון, מיץ לימון, תמצית לימון - מערבבים יחד.
- מנמיכים מהירות, ומוסיפים מעט בכל פעם מקערת הקמח - עד קבלת בצק חלק*.
- לוקחים כ- 25 גרם בצק מהקערה. עם הידיים יוצרים כדור במרכז כף היד. לאחר מכן, מועכים את הכדור ליצירת עיגול**.
- מניחים על נייר האפייה עם רווחים של כ- 2 ס"מ בין העוגיות.
- אופים כ- 12 דקות.
- מעבירים לרשת קירור, אפשר עם מרית, עד קירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.
- *הבצק נוח מאוד לעבודה כבר עכשיו. אבל אם רוצים שיהיה קשה מעט יותר. ניתן להכניס למקרר לכ-15 דקות **אפשר להניח את כדור הבצק על נייר האפייה ולמעוך עם תחתית של כוס.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/12/2018