מתכון עוגיות לימון פריכות וממכרות | יס-שף

עוגיות לימון פריכות וממכרות

דירוג  

עוגיות לימוניות עם ריח לימון מרענן וטעם לימוני מענג. ביס פריך ומאוד טעים. קלות להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • קערה בינונית+ מטרפה.
  • מרית.

מרכיבים:
  • 150 גרם חמאה -רכה / לפרווה: מרגרינה / מחמאה.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 כפית גרידת לימון.
  • 1 כפית מיץ לימון.
  • 1/2 כפית תמצית לימון/וניל.
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 ביצה M.
הוראות הכנה:
  1. נחמם תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. בקערה מערבבים יחד: קמח , אבקת אפייה,ומלח.
  3. במיקסר מערבבים יחד: סוכר וחמאה רכה. כ- 5 דקות ללא התערבות.
  4. מוסיפים את הביצה, גרידת לימון, מיץ לימון, תמצית לימון - מערבבים יחד.
  5. מנמיכים מהירות, ומוסיפים מעט בכל פעם מקערת הקמח - עד קבלת בצק חלק*.
  6. לוקחים כ- 25 גרם בצק מהקערה. עם הידיים יוצרים כדור במרכז כף היד. לאחר מכן, מועכים את הכדור ליצירת עיגול**.
  7. מניחים על נייר האפייה עם רווחים של כ- 2 ס"מ בין העוגיות.
  8. אופים כ- 12 דקות.
  9. מעבירים לרשת קירור, אפשר עם מרית, עד קירור מוחלט. שומרים בכלי אטום.
  10. *הבצק נוח מאוד לעבודה כבר עכשיו. אבל אם רוצים שיהיה קשה מעט יותר. ניתן להכניס למקרר לכ-15 דקות **אפשר להניח את כדור הבצק על נייר האפייה ולמעוך עם תחתית של כוס.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 17/12/2018

תגובות והערות: (1)
 אלעד
10/12/2023
5/5

זה מעולה


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'