עוגיות הל טעימות במיוחד, עוגיות קרדמון
עוגיות הל נימוחות, רכות ומתוקות , עם ארומה עשירה של הֶל. מושלם ליד הקפה. נחשבות ל"עוגיות לל"ג בעומר" ולמפגשי 'על האש' עם המשפחה. אבל, כמובן, גם לכל השנה - ממכר וקל להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: עוגיות לל"ג בעומר
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- קורצנים- עיגול/מרובע - 7 ס"מ. (מספר העוגיות יהיה תלוי בגודל הקורצן שתבחרו).
- תבנית אפייה +נייר אפייה (כ- 2 מגשים).
- חמאה - 113 גרם - רכה / לפרווה: מחמאה/מרגרינה.
- מרגרינה - 113 גרם- רכה*.
- אבקת סוכר - 1 כוס - מנופה.
- תמצית וניל - 1 כפית.
- ½1 כפיות תבלין הֶל טחון**.
- ¼ כפית מלח שולחן.
- ½2 כוסות קמח תופח + מעט קמח רגיל למשטח העבודה ולקורצנים.
- *כדי למנוע התפוררות העוגיות מחזקים את הבצק עם מרגרינה. אין לוותר על המרכיב ולשים חמאה במקום. **אולי הם תבלין ממשפחת הזנגביל/גינגר אבל הם ממש טעם וניחוח אחר.
- נדליק תנור 180 מ"צ טורבו.
- במיקסר נערבב יחד חמאה ומרגרינה עם אבקת הסוכר כ-3 דקות ללא התערבות.
- הוסיפו את תמצית הוניל, הל, מלח - וערבבו על מהירות בינונית עד איחוד.
- הנמיכו מהירות והוסיפו את הקמח. ערבבו עד בצק אחיד. *ניתן להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה. אם תחושו כי הבצק רך מידי. לעטוף בנילון נצמד.
- רדדו על הבצק, חלקים חלקים. לעובי של כ- 1 ס"מ - לא דק יותר כי אז העוגיות יתפוררו.
- קמחו את הקורצנים מעט וצרו צורות בבצק. העבירו לתבנית האפייה. העוגיות מתרחבות באפייה רק במעט.
- הכניסו לתנור ל 10-12 דקות או עד שהבצק השחים מעט בקצוות והמרכז עדין לא.
- העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט. לשמור בכלי אטום.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/01/2019