מתכון עוגיות הל טעימות במיוחד, עוגיות קרדמון | יס-שף

עוגיות הל טעימות במיוחד, עוגיות קרדמון

דירוג  

עוגיות הל נימוחות, רכות ומתוקות , עם ארומה עשירה של הֶל. מושלם ליד הקפה. נחשבות ל"עוגיות לל"ג בעומר" ולמפגשי 'על האש' עם המשפחה. אבל, כמובן, גם לכל השנה - ממכר וקל להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עוגיות לל"ג בעומר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קורצנים- עיגול/מרובע - 7 ס"מ. (מספר העוגיות יהיה תלוי בגודל הקורצן שתבחרו).
  • תבנית אפייה +נייר אפייה (כ- 2 מגשים).

מרכיבים:
  • חמאה - 113 גרם - רכה / לפרווה: מחמאה/מרגרינה.
  • מרגרינה - 113 גרם- רכה*.
  • אבקת סוכר - 1 כוס - מנופה.
  • תמצית וניל - 1 כפית.
  • ½1 כפיות תבלין הֶל טחון**.
  • ¼ כפית מלח שולחן.
  • ½2 כוסות קמח תופח + מעט קמח רגיל למשטח העבודה ולקורצנים.
  • *כדי למנוע התפוררות העוגיות מחזקים את הבצק עם מרגרינה. אין לוותר על המרכיב ולשים חמאה במקום. **אולי הם תבלין ממשפחת הזנגביל/גינגר אבל הם ממש טעם וניחוח אחר.
הוראות הכנה:
  1. נדליק תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. במיקסר נערבב יחד חמאה ומרגרינה עם אבקת הסוכר כ-3 דקות ללא התערבות.
  3. הוסיפו את תמצית הוניל, הל, מלח - וערבבו על מהירות בינונית עד איחוד.
  4. הנמיכו מהירות והוסיפו את הקמח. ערבבו עד בצק אחיד. *ניתן להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה. אם תחושו כי הבצק רך מידי. לעטוף בנילון נצמד.
  5. רדדו על הבצק, חלקים חלקים. לעובי של כ- 1 ס"מ - לא דק יותר כי אז העוגיות יתפוררו.
  6. קמחו את הקורצנים מעט וצרו צורות בבצק. העבירו לתבנית האפייה. העוגיות מתרחבות באפייה רק במעט.
  7. הכניסו לתנור ל 10-12 דקות או עד שהבצק השחים מעט בקצוות והמרכז עדין לא.
  8. העבירו לרשת קירור עד קירור מוחלט. לשמור בכלי אטום.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/01/2019

תגובות והערות: (2)
 איל אלטמן
31/01/2019
4/5

עוגיות אדירות טעם עדין של הל מעולה לקפה ובכלל

 קסניה
31/01/2019
5/5

עוגיות טעימות מאוד, עם טעם עשיר. מומלץ מאוד.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'