מתכון כרובית מטוגנת בפירורי לחם | יס-שף

כרובית מטוגנת בפירורי לחם

תוספות | ירקות | חלבי  
דירוג  

אין טעימה כמו כרובית. אבל כרובית מטוגנת בפירורי לחם מעלה את הנסיכה ממשפחת הכרוב לשיאים חדשים. מומלץ. ניתן להחליף את הכרובית בברוקולי.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • סיר גדול.
  • מזלג.
  • מסננת.
  • 2 קעריות בינוניות
  • מחבת טפלון.
  • מלקחיים/ מזלג - להיפוך הכרוביות במחבת
  • מגבת נייר.

מרכיבים:
  • פרחי כרובית - כ-1 קילו.
  • 3 ביצים- טרופות - אם לא יספיק מוסיפים.
  • שמן קנולה/ שמן זית.
  • 2-3 כוסות פירורי לחם.
  • כ- 20 גרם חמאה/ לפרווה: מחמאה/מרגרינה - לא חובה.
  • כפית מלח לסיר + 1/4 כפית מלח לביצים הטרופות או לפי הטעם.
  • מעט פלפל שחור טחון.
הוראות הכנה:
  1. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. שהמים רותחים מכניסים את פרחי הכרובית. מבשלים עד שהכרובית רכה ומזלג ננעץ בה בקלות.
  2. מעבירים למסננת כדי להיפטר מהמים ומצננים.
  3. בקערה בינונית טורפים את הביצים עם מלח ופלפל שחור- לפי הטעם.
  4. בקערה שנייה שמים חצי כוס פירורי לחם. שיגמר נוסיף.
  5. טובלים את הכרובית בביצה, בכל צדדיה. מנערים מעל הקערה.
  6. טובלים את הכרובית בפירורי לחם כך שידבקו לכרובית. בהתאם לכמות שאנו רוצים על הכרובית.
  7. מטגנים על מחבת עם שמן וחמאה. כאשר צד מזהיב. הופכים לצד השני.
  8. לאחר שהכרובית מזהיבה מכל צדדיה, מוציאים ומניחים על מגבת נייר.
  9. ניתן להגיש מיד או בטמפרטורת החדר. לשמור במקרר.
  10. הכרובית יכולה לבוא כארוחת מנה ראשונה עם רוטב צילי מתוק או רוטב ויניגרט או יוגורט וכתוספת לארוחה.
  11. אפשרויות נוספות: *מגלגלים את הכרובית אחרי הביצה ולפני פירורי לחם בקמח לבן רגיל. *מטגנים את הכרובית בשמן עמוק עד גוון זהב.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'