עוגת בצק פריך ושוקולד משגעת. העוגה מורכבת מ-3 שכבות: שכבת בצק פריך, שכבת שוקולד ומעל שתי השכבות , שכבת פירורי בצק עוגה . היא יכולה להקרא גם "חיתוכית פירורים ושוקולד" כי היא משהו בין עוגה לוופל - היא טעימה ופריכה ומככבת בביתנו כבר המון שנים ללא שינוים. עוגת שוקולד פירורים עוגה פרווה קלאסית ומומלצת בחום.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 15 דקות
מספר סועדים: 11-12
- קערה גדולה.
- סיר בינוני.
- לקקן.
- תבנית עגולה 24-26 - אפשר לחלק לכ-20 ריבועי עוגה.
- פומפייה.
- נילון נצמד.
- לקקן.
- רשת קירור.
- לבצק הפריך-
- 3 כוסות קמח (420 גרם)- מנופה.
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם).
- 3/4 כוס שמן.
- 1 ביצה L.
- 1 כוס סוכר (200 גרם).
- למילוי שוקולד-
- 3/4 כוס סוכר.
- 1/2 כוס שמן.
- 1/2 כוס מים.
- 4 כפות קקאו - מנופה.
- 150 גרם שוקולד מריר. שבור לקוביות.
- 4 ביצים L.
- את כל מרכיבי הבצק הפריך נלוש יחד.
- נפריש כמות של 1 כוס , ניצור כדור, נעטוף בנילון נצמד ונשים במקפיא.
- נרדד את הבצק ונניח בתבנית.
- בסיר על אש נמוכה נערבב יחד את כל מרכיבי המילוי - חוץ מהביצים- נערבב עד שהשוקולד נמס והכל מתערבב. ניתן למילוי להצטנן.
- לאחר מכן נוסיף את הביצים. נערבב. עד שהם נבלעות לחלוטין. נוצר מרקם קרמי.
- נחמם תנור ל 180 מ"צ טורבו.
- נשפוך את המילוי על בצק העוגה בצורה שווה. אפשר להעזר בלקקן.
- נוציא מהמקפיא את הבצק. ועם פומפייה נגרד את כולו. אח"כ נפזרו על כל מילוי השוקולד נשתדל בצורה שווה.
- נכניס לתנור ל 30 דקות.
- נעביר לרשת קירור עד קירור מוחלט. נשמור במקרר.
- נחתוך לפרוסות עוגה ריבועיות או מלבניות. אפשר גם להקפיא ולהוציא לטמפרטורת החדר מספר שעות לפני ההגשה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/01/2019