עוגת שזיפים וברנדי נהדרת עם משמשים ושמנת. עוגה בחושה, קלה להכנה וטעימה מאוד. לאוהבי הפירות היבשים, לאוהבי הברנדי, עוגה לט"ו בשבט, עוגה לפיקניק וכמובן ליד הקפה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: בחושות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
- תבנית אינגליש קייק 20X7 ס"מ/ תבנית עגולה קוטר 18 ס"מ - משומנת ומקומחת.
- מיקסר +וו גיטרה.
- 2 קערות בינוניות.
- לקקן.
- מטרפה.
- קיסם עץ.
- סכין חד.
- 50 גרם שזיפים מיובשים -פרוסים וקצוצים עם סכין חד- ללא הגלעין.
- 50 גרם משמשים מיובשים- פרוסים וקצוצים עם סכין חד.
- 4 כפות ברנדי.
- 140 גרם קמח לבן - מנופה.
- 1/2 כפית אבקת אפייה- מנופה.
- 1 כפית קורנפלור - מנופה.
- 1/4 כפית מלח.
- 100 גרם שמנת חמוצה.
- 90 גרם חמאה - רכה.
- 150 גרם סוכר.
- 1 ביצה L.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- בקערה משרים את הברנדי עם השזיפים והמשמשים הקצוצים לכ-8 שעות או יותר.
- מדליקים תנור 150 מ"צ טורבו.
- בקערה מערבבים עם מטרפה: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח.
- לקערת הברנדי והפירות היבשים מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים טוב.
- שמים בקערת המיקסר את החמאה ואת הסוכר. מערבבים 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את הביצה. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את תמצית הוניל. מערבבים.
- מנמיכים מהירות. מוסיפים מעט מקערת הקמח כל פעם ומעט מקערת השמנת. מערבבים עד איחוד.
- יוצקים לתבנית. יש להעזר בלקקן. משטחים את הבצק בצורה שווה בתבנית.
- עם סכין יוצרים חתך של כס"מ סמוך לדפנות כדי למנוע סדקים גדולים - לא חובה.
- מכניסים לתנור לכ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. מעבירים לרשת קירור.
- ניתן לשמור בפעמון בטמפרטורת החדר. אפשר גם במקרר.
- הצעה: הגשה הפוכה: הופכים את העוגה על מגש מאורך, היא תיפול בקלות. פורסים ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/02/2019