תבשיל חזה עוף עם אספרגוס וחומץ בלסמי
ארוחת צהרים מדהימה וקלה להכנה. אם אתם אוהבים חומץ בלסמי ואוהבים עוף ואספרגוס, אז אתם אניני טעם - זאת ארוחה בשבילכם. קלה להכנה וטעימה מאוד.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 2-3
סיר ברזל כ- 28 ס"מ עם מכסה/ כל סיר אחר.
כף ערבוב.
קערה בינונית.
2 קערות קטנות.
- 2 חזה עוף. פרוס לפרוסות עבות.
- כ- 1/4 כוס חומץ בלסמי.
- כ-200 גרם אספרגוסים- מחלקים ל 2 חבילות - כל חבילה חתוכים לפרוסות באורך של כ 4 ס"מ, ושמים בשתי קערות.
- כ- 1/2 כוס קמח לבן- לפידור.
- שמן קנולה - לטיגון.
- 2 בצלים יבשים-פרוסים לפלחים*.
- פקעת שום - כל שום פרוס + 3 שיני שום כתושות.
- 2 גבעולי רוזמרין.
- כ-150 גרם פטריות פרוסות. מכל סוג שתבחרו.
- 2 בצלים ירוקים (בצלי גינה)- פרוסים לטבעות לכל אורכם.
- 1 כוס ציר עוף / מים+1/2 כפית אבקת מרק פטריות או עוף/ מים+ קוביית תיבול עם פטריות.
- מלח, פלפל שחור גרוס.
- *לא חובה, אבל אם רוצים להכין בצלים מקומלים. יש להכין זאת לפני, כי הכנתם לוקחת זמן רב. להוסיף לסיר בשלב 7 במתכון.
- שמים בקערה את הפרוסות עוף. שופכים עליו את החומץ הבלסמי. ומשרים למספר שעות בטמפרטורת החדר. למשל, להכין בבוקר לארוחת ערב. רצוי, אם אפשרי, שלפחות שעה או הרבה יותר העוף בחומץ יהיה בטמפרטורת החדר, כך הוא סופג יותר טעמים. רק אם אתם משאירים לילה שלם - להכניס אחרי שעה מינימום למקרר.
- מוציאים את העוף מהקערה. שמים במסננת. לאחר מכן מתבלים במלח ופלפל ומעסים מעט.
- מקמחים את פרוסות העוף במעט קמח. פזרו מעט קמח על משטח העבודה ואז הניחו צד אחד של פרוסת העוף. ואחכ צד שני, כך שתהיה לו מעטפת עדינה מאוד.
- מטגנים את העוף בסיר עם מעט שמן קנולה משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הבצל,הפטריות וקערה אחת של אספרגוסים. מטגנים. כאשר הפטריות מטוגנות מעט, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את העוף. מערבבים.
- מוסיפים את הכוס ציר עוף והשום. מערבבים. מביאים לרתיחה. . מניחים 2 גבעולי רוזמרין. מנמיכים לאש קטנה. סוגרים סיר לשעה.
- לאחר שעה טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את בצל הגינה והחצי השני של האספרגוסים. מערבבים טוב. משאירים מכסה פתוח, עם השגחה, ונותנים לנוזלים להתאדות מעט כך שישאר לנו רוטב סמיך.יש לערבב מידי פעם.
- מבשלים עד שהרוטב הופך סמיך עם מעט נוזלים והאספרגוסים מתרככים. כחצי שעה.
- מגישים לשולחן. אפשר עם תוספת אורז או תפוחי אדמה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/02/2019