עוגיות לב לחג האהבה
מה יותר מתאים לחג האהבה העברי בט"ו באב או לולנטיין אם לא עוגיות לב מיוחדות. קל להכנה וטעים טעים.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 12+
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- חותכן לב גדול*.
- חותכן לב קטן.
- משקל.
- 110 גרם חמאה , רכה
- 1/2 כוס סוכר לבן / סוכר קנים- בחנויות הטבע* - (100 גרם).
- 1 ביצה L.
- 4 טיפות תמצית טעם ורדים / אם בוחרים וניל -1 כפית.
- 2 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה (240 גרם).
- כף קקאו איכותי -מנופה.
- *אנו השתמשנו בסוכר קנים - כיוון שהוא הכי פחות מעובד ויש בו יותר ויטמינים ומינרלים שאבדו בסוכר הרגיל.
- **כמובן שניתן לצבוע את הבצק בצבעים אחרים עם צבעי מאכל.
- מערבבים יחד את הסוכר והחמאה כ- 5 דקות ללא התערבות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים. חוץ מהקקאו. עד שנוצר בצק אחיד.
- מוציאים למשטח העבודה. מחלקים לשניים. שוקלים או לפי העין. לוקחים 1/2 בצק ומוסיפים לו את אבקת הקקאו ולשים עד שהוא מקבל צבע חום.
- מרדדים את הבצק הלבן , ובנפרד את החום, לעובי של כחצי סנטימטר, ומכניסים למקפיא ל 1/4 שעה.
- מוציאים את הבצק הלבן. עם חותכן לב קטן. נועצים לכל אורך ורוחב הבצק. מוציאים בזהירות את הלבבות ושמים בצד.
- אותו דבר בבצק החום.
- עכשיו שמים את הלבבות הקטנים החומים בבצק הלבן בחור שנוצר וההפך בחום.
- עם מערוך. בעדינות מרדדים את הבצקים. אם רוצים כי הלבבות תמזגו מעוגיה. מרדדים חזק. אם רוצים שישאר מעט רווח סביב הלב. מרדדים יותר מעדינות. בכל מקרה צורת הלבבות תשאר.
- עם חותכן הלב הגדול חותכים עוגיות לב בבצק. מעבירים לנייר האפייה. אפשר להכניס שוב למקפיא ל 10 דקות.
- מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מ"צ טורבו ל 10 דקות.
- מעבירים לרשת קירור. שומרים בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/02/2019