מתכון עוגיות לב לחג האהבה | יס-שף

עוגיות לב לחג האהבה

דירוג  

מה יותר מתאים לחג האהבה העברי בט"ו באב או לולנטיין אם לא עוגיות לב מיוחדות. קל להכנה וטעים טעים.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שומרות על צורתן לאחר האפייה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

*אפשר לחשוב על עוד המון עוגיות משגעות, באותה שיטת עבודה עם חותכנים אחרים.

מרכיבים:
  • 110 גרם חמאה , רכה
  • 1/2 כוס סוכר לבן / סוכר קנים- בחנויות הטבע* - (100 גרם).
  • 1 ביצה L.
  • 4 טיפות תמצית טעם ורדים / אם בוחרים וניל -1 כפית.
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה - מנופה (240 גרם).
  • כף קקאו איכותי -מנופה.
  • *אנו השתמשנו בסוכר קנים - כיוון שהוא הכי פחות מעובד ויש בו יותר ויטמינים ומינרלים שאבדו בסוכר הרגיל.
  • **כמובן שניתן לצבוע את הבצק בצבעים אחרים עם צבעי מאכל.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים יחד את הסוכר והחמאה כ- 5 דקות ללא התערבות.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים. חוץ מהקקאו. עד שנוצר בצק אחיד.
  3. מוציאים למשטח העבודה. מחלקים לשניים. שוקלים או לפי העין. לוקחים 1/2 בצק ומוסיפים לו את אבקת הקקאו ולשים עד שהוא מקבל צבע חום.
  4. מרדדים את הבצק הלבן , ובנפרד את החום, לעובי של כחצי סנטימטר, ומכניסים למקפיא ל 1/4 שעה.
  5. מוציאים את הבצק הלבן. עם חותכן לב קטן. נועצים לכל אורך ורוחב הבצק. מוציאים בזהירות את הלבבות ושמים בצד.
  6. אותו דבר בבצק החום.
  7. עכשיו שמים את הלבבות הקטנים החומים בבצק הלבן בחור שנוצר וההפך בחום.
  8. עם מערוך. בעדינות מרדדים את הבצקים. אם רוצים כי הלבבות תמזגו מעוגיה. מרדדים חזק. אם רוצים שישאר מעט רווח סביב הלב. מרדדים יותר מעדינות. בכל מקרה צורת הלבבות תשאר.
  9. עם חותכן הלב הגדול חותכים עוגיות לב בבצק. מעבירים לנייר האפייה. אפשר להכניס שוב למקפיא ל 10 דקות.
  10. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מ"צ טורבו ל 10 דקות.
  11. מעבירים לרשת קירור. שומרים בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/02/2019

תגובות והערות: (1)
 אפרת
15/10/2022
1/5

אין תגובות כדי לדעת אם המתכון טוב או לא. ניסיתי בעצמי והבצק לא יוצא טוב, אין פתרונות לתקלות אפשריות או עצות...


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'