שיפודי חזה עוף במרינדה אסיאתית
עוף במרינדה בטעם חריף-חמוץ. בישול השיפודים על מחבת פסים יוצר ארוחה קלה להכנה וטעימה טעימה.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 3-4
- מחבת פסים/ גריל פחמים.
- 4 שיפודים.
- קערה גדולה.
- כ- 500 גרם חזה עוף פרוס לקוביות - בגודל המתאים לשיפוד.
- לשימון: מעט ספרי שמן קנולה/ שמן קנולה.
- למרינדה:
- מיץ מחצי לימון.
- 4 כפות רוטב סויה.
- 2 כפות רוטב צילי חריף. (אנחנו הוספנו "רוטב סריראצ'ה חריף"- שהוא חריף ברמות על).
- 4 שיני שום - כתושות.
- 1 כף שמן שומשום בהיר.
- 1 כף גינגר טרי / 3 קוביות גינגר קפוא - מופשרות לטמפ' החדר.
- 1 כפית צילי גרוס.
- בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי המרינדה. מערבבים טוב.
- מוסיפים את העוף. מערבבים טוב.
- שמים בצד מינימום שעתיים. בטמפרטורת החדר.
- משפדים את העוף על השיפודים*.
- משמנים מעט מחבת פסים.
- צולים על מחבת פסים כ-12 דקות בכל צד על אש קטנה-בינונית או עד שהעוף משחים ומוכן.
- אפשר בליווי אורז או תפוחי אדמה וסלט כרוב לבן.
- לא חובה: אנחנו צלינו עם השיפודים גם פלפל חריף ירוק, פרוסות בצל יבש ואדום ושורש סלרי שריככנו לפני כן במים. *הטבלנו מעט ברוטב המרינדה שנשאר בקערה ולמחבת . מוסיף המון.
- *בין שיפודי העף הוספנו חתיכות בצל יבש ופרוסות פלפל חריף.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/02/2019