עוגיות גזר משגעות
עוגת גזר, שאנחנו כלכך אוהבים, בגרסת העוגייה. עוגיית גזר עם שיבולת שועל בריאה ואגוזים. חגיגה אמיתית עם הקפה. קלות ומהירות הכנה. רכות, לחות ומלאות טעם. מנוקדות בנקודות כתומות וחמודות של גזר . מומלץ.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: סוכר חום / דמררה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה בינונית+ מטרפה.
- תבנית אפייה + נייר אפייה / תבנית אפייה להכנת עוגיות.
- מעבד מזון/פומפייה.
- מרית.
- מד-זמן - לא חובה.
- 113 גרם חמאה מומסת (במיקרוגל או בסיר קטן על הגז) - לפרווה: מחמאה/ מרגרינה).
- 1 כוס (240 גרם) סוכר דמררה/סוכר חום.
- 2 ביצים M- בטמפרטורת החדר.
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח - מנופה.
- 1 כפית קינמון / פלפל אנגלי.
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון.
- 4 גזרים בינוניים מגוררים דק- רצוי במעבד מזון- פשוט כי קל יותר.
- 1 כוס (100 גרם) סובין שיבולת שועל/שיבולת שועל אינסטנט**.
- 1/2 כוס אגוזי מלך/פקאן קצוצים עבה - אפשר במעבד מזון להב סכין, או לשים בשקית ועם מערוך להכות מעט בשקית או במכתש ועלי.
- **אפשרות: במקום השיבולת שועל=1 כוס קמח לכל מטרה (140 גרם)- מנופה.
- בקערה מערבבים עם מטרפה: קמח, קינמון ואגוז מוסקט - שמים בצד.
- מערבבים במיקסר חמאה מומסת וביצה. עד איחוד.
- מוסיפים את סוכר החום, קמח, שיבולו\ת שועל. מערבבים עד איחוד.
- מוסיפים את הגזר והאגוזים. מערבבים מעט.
- בידיים רטובות לוקחים מעט מהבלילה. ויוצרים כדור. (אפשר לשים קערה עם מים לידכם, כדי לטבול במים מידי פעם). מניחים כל כדור על נייר האפייה. במרווח של כ- 2 ס"מ אחד מהשני.
- עם האצבעות נשטח מעט את הכדורים.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות. כ-15 דקות. חשוב לא לאפות יותר מידי.
- לאחר 10 דקות בידקו את העוגיות. הם צריכות להתגבש להיות קלות להרמה עם מרית בלי להתפרק. תראו שהם בכיוון והעריכו עוד כמה זמן נשאר.
- העבירו את העוגיות עם התבנית לרשת קירור. כך ימשיכו להאפות מעט.
- לאחר קירור מוחלט העבירו לכלי אטום בטמפרטורת החדר עד שבוע.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/03/2019