עוגיות שקדים וברנדי מוצלחות
עוגיות מתוקות וטעימות עם ברנדי. עוגיות עם סטייל. יושבים עם חברים בערב חגיגי ושמח, עם יין, קפה ועוגיות יפות, טעימות ומתוקות. לא פחות חשוב: קלות להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 30+
- מיקסר + וו גיטרה.
- קורצן עגול / ליום העצמאות חותכנים המתאימים ליום העצמאות או כל חותכן שעושה שמח בלב.
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- רשת קירור.
- 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
- 240 גרם חמאה, רכה (לפרווה: מחמאה/מרגרינה).
- 1 ביצה L.
- 1.5 כפיות תמצית שקדים.
- 3 כפיות ברנדי.
- 1/2 כפית מלח.
- 2.5 כוסות קמח לכל מטרה (350 גרם)+ מעט לחותכנים+מעט למשטח הרידוד.
- בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח המנופה והמלח - שימו בצד.
- במיקסר הקציפו יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
- הוסיפו את הביצה, תמצית השקדים וברנדי.
- הוסיפו את קערת הקמח וערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד.
- עטפו את הבצק בנילון נצמד והעבירו למקרר למשך כ-20 דקות*.
- מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
- מרדדים את הבצק לעלה של 1/4 אינץ'.
- עם חותכנים יוצרים את הצורות בבצק ומעבירים לנייר האפייה.
- אופים כ 12 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
- ניתן לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או כל רעיון אחר לקישוט.
- *הבצק צריך לצאת מהמקרר כאשר הוא נוקשה ונוח לרידוד. אם עדין לא. החזירו למקרר לעוד 15 דקות. *הבצק מתאים לחותמות.
- ניתן לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או כל רעיון אחר לקישוט.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 08/04/2019