מתכון עוגיות שקדים וברנדי מוצלחות | יס-שף

עוגיות שקדים וברנדי מוצלחות

דירוג  

עוגיות מתוקות וטעימות עם ברנדי. עוגיות עם סטייל. יושבים עם חברים בערב חגיגי ושמח, עם יין, קפה ועוגיות יפות, טעימות ומתוקות. לא פחות חשוב: קלות להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 30+ 

כלים:

  • מיקסר + וו גיטרה.
  • קורצן עגול / ליום העצמאות חותכנים המתאימים ליום העצמאות או כל חותכן שעושה שמח בלב.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 1 כוס סוכר לבן (200 גרם).
  • 240 גרם חמאה, רכה (לפרווה: מחמאה/מרגרינה).
  • 1 ביצה L.
  • 1.5 כפיות תמצית שקדים.
  • 3 כפיות ברנדי.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 2.5 כוסות קמח לכל מטרה (350 גרם)+ מעט לחותכנים+מעט למשטח הרידוד.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה ערבבו יחד את הקמח המנופה והמלח - שימו בצד.
  2. במיקסר הקציפו יחד את החמאה והסוכר כ-5 דקות ללא התערבות.
  3. הוסיפו את הביצה, תמצית השקדים וברנדי.
  4. הוסיפו את קערת הקמח וערבבו על מהירות נמוכה עד איחוד.
  5. עטפו את הבצק בנילון נצמד והעבירו למקרר למשך כ-20 דקות*.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
  7. מרדדים את הבצק לעלה של 1/4 אינץ'.
  8. עם חותכנים יוצרים את הצורות בבצק ומעבירים לנייר האפייה.
  9. אופים כ 12 דקות. מעבירים לרשת קירור. עד קירור מוחלט.
  10. ניתן לקשט את העוגיות ברויאל איסינג או כל רעיון אחר לקישוט.
  11. *הבצק צריך לצאת מהמקרר כאשר הוא נוקשה ונוח לרידוד. אם עדין לא. החזירו למקרר לעוד 15 דקות. *הבצק מתאים לחותמות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 08/04/2019

תגובות והערות: (1)
 שחר בן דוד
05/09/2019
5/5

אכן עוגיות קלות להכנה וטעימות.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'