חזה עוף במרינדה פשוטה של סבתא שמחה
מרינדה צפון אפריקאית, פשוטה להכנה והכי טעימה של סבתא. חגיגה של טעמים וריחות. המרינדה עוטפת את העוף ונותנת לו טעמים עמוקים וטעימים. מומלץ.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 4-5
- 2 קערות בינוניות.
- כף ערבוב.
- מחבת כ-28 ס"מ.
- מלקחיים.
- 1/2 כרישה-מחלוקת ל-3 חלקים וכל חלק חתוך לאורכו לפסים / פרוסה לעיגולים.
- 1 פטרית פורטובלו גדולה פרוסה וחתוכה/ 4 פטריות קטנות.
- 2 בצלים יבשים, בינונים- מטוגנים מראש. (או קנויים "בצל קצוץ ומטוגן קפוא" כ-5 טבליות- להוציא מהמקפיא כבר בשלב 1 של הוראות ההכנה).
- 400-600 גרם חזה עוף פרוס לרצועות.(אפשר חזה עוף לשניצל ולחתוך לרצועות).
- מעט שמן קנולה- לטיגון.
- כ- 1/4 כוס מים.
- למרינדה:
- 1/2 כוס שמן זית/ שמן זיתולה.
- 6-8 שיני שום -כתושות.
- 3 כפות פטרוזליה קצוצה דק / "פטרוזליה קצוצה קפואה", כ-3 טבליות (ניתן להניח במיקרוגל להפשרה כ-10 שניות).
- 1 כף פפריקה מתוקה.
- 1 כף פפריקה חריפה.
- 1/4 כפית מלח - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
- בקערה נניח את חזה העוף הפרוס. נוסיף את כל מרכיבי המשרה ונערבב עם כף. נשים בצד לשעה.
- במחבת עם שמן קנולה נטגן את הכרישה ואת הפטריות, עד שהכרישה תזהיב- נשים בקערה.
- באותו מחבת עם מעט שמן קנולה. בעזרת מלקחיים נניח את פרוסות העוף במחבת. כאשר צד אחד השחים. נהפוך לצד שני.
- כאשר פרוסה בושלה משני צדדיה נחזיר אותה לקערה עם המשרה.
- לאחר שכל פרוסות חזה העוף טוגנו. אם נשאר נוזל על המחבת נשפוך אותו לכיור. לא נשטוף. שישאר מעט שמן.
- נחזיר למחבת את קערת הכרישה, על אש בינונית נמוכה נוסיף גם את הבצל המטוגן. נערבב.
- נשפוך את קערת חזי העוף המבושלים למחבת- נערבב.
- נוסיף מעט מים ונערבב.
- נבשל עוד כ- 4 דקות על אש בינונית. נגיש לשולחן.
- ניתן להגיש לצד אורז או תפוחי אדמה אבל גם בלי פחממה כתוספת ועם סלט גזר או סלט כרוב לבן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/04/2019