סלט המגיע תמיד לצד הקוסקוס, המסייר וקציצות המפרום. קל להכנה ומאוד טעים. מתאים בכל ארוחה כתוספת לקוסקוס. נקרא גם צי'רצי' או טורשי. מהמטבח הצפון אפריקאי.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 5-6
- סיר.
- מסננת.
- מזלג.
- כף ערבוב.
- 2 קערות.
- 1/2 קילו דלעת פרוסה לקוביות.
- מים.
- מיץ מלימון 1.
- 1/4 כפית כמון.
- 1/2 כפית פפריקה.
- 1/4 כפית קימל (כרוויה).
- 1/2 כפית פלפל צ'ומה/אריסה -בכל סופרמרקט- לא חובה.
- 6-8 שיני שום כתושות.
- 1/2 כפית מלח.
- 4 כפות שמן קנולה.
- מניחים את קוביות הדלעת בסיר עם מים. מבשלים עד שהדלעת הופכת רכה.
- מעבירים למסננת כדי להפטר מהנוזלים.
- מעבירים לקערה, ועם מזלג מועכים את הדלעת עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- בקערה נפרדת מערבבים את המרכיבים הנותרים.
- מערבבים טוב עם הדלעת.
- טועמים. מתקנים תיבול עם צריך.
- מעבירים לכלי הגשה.
- מגישים בטמפרטורת החדר.
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/06/2019