פטה כבד חגיגי
לארוחה אלגנטית מתאים מאוד מנה ראשונה פטה כבד עוף חגיגי. קל להכנה וטעים מאוד.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 9-10
- טוסטר.
- מחבת.
- חותכן מתכת בצורת לב, קטן מעט מקוטר קורצן העיגול.
- קורצן מתכת, עגול.
- מעבד מזון+להב סכין /קרש לחם וסכין.
- כלי עם מכסה.
- לפטה הכבד:
- 3 כפות שמן קנולה/ שמן זית/ 50 גרם מרגרינה.
- 1 בצל גדול קצוץ גס.
- 250 גרם כבדי עוף, חתוכים לאורכם ורוחבם.
- 50 גרם אגוזים- לא חובה.
- 3 ביצים קשות, מביצה L.
- 1/2 כפית עלי תימין- לא חובה.
- 1 כפית פלפל שחור.
- קורט מלח.
- לעיטור (לא חובה): מלפפון חמוץ פרוס, בצל מטוגן.
- כ-10 טוסטים.
- מעט שמן קנולה- לטיגון.
- במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא הופך מעט חום.
- מוסיפים את הכבד והאגוזים. מטגנים, על אש נמוכה-בינונית, כ-10 דקות..
- מעבירים למעבד מזון, מוסיפים שמן, תימין, ביצים, מלח ופלפל וקוצצים הכל יחד.
- אם אתם מכינים את הכבד מספר שעות מראש, מעבירים לכלי ולמקרר.
- להגשה: מכינים טוסטים כמספר הסועדים. בכל טוסט נועצים קורצן עיגול.
- על קרש חיתוך מניחים נילון נצמד.
- על הנילון מניחים את החותכן לב. ממלאים את החותכן בפטה
- מרימים בעדינות ומניחים על פרסת הטוסט.
- מעטרים כל מנה בפלח של מלפפון חמוץ ומעט בצל מטוגן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/06/2019