עוגת ספוג בטעם תפוזים. קלה להכנה ובמראה חגיגי. עוגה שתמיד מצליחה. מעטפת חמימה ופרוסות זהובות מלאות מתיקות. עוגה שילדים אוהבים במיוחד.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית קוגלהוף, קוטר 22.5 ס"מ/תבנית עגולה לעוגה- משומנת ומקומחת.
- מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה/ קערה עם מטרפה.
- לקקן.
- פעמון לעוגה - לא חובה.
- רשת קירור.
- משטח לעוגה.
- 4 ביצים מופרדות, L.
- 3/4 כוס מיץ תפוזים.
- 1/2 כוס שמן קנולה.
- 1 כפית תמצית טעם תפוזים-לא חובה.
- 1/2 קליפת תפוז מגורר דק-בעונה.
- 10 גרם סוכר וניל.
- 2 כוסות קמח תופח.
- 1.5 כוסות סוכר / סוכר קנים.
- לשמן טוב את התבנית, אפשר גם לקמח מעט.
- במיקסר עם וו גיטרה, לערבב יחד את כל החומרים, חוץ מהחלבונים (הלבן של הביצה). במהירות נמוכה עד איחוד.
- בקערה נפרדת להקציף את החלבונים על מהירות גבוה, עד שהקצף יציב ונוקשה. להיזהר לא להקציף יותר מידי.
- להבליע כמות קטנה בכל פעם מקערת החלבונים לקערת הקמח ולערבב.
- עם לקקן להעביר את הבלילה לתבנית.
- לאפות בתנור שחומם מראש, כ-45 דקות על 180C מעלות.
- להעביר לרשת קירור, תנו לעוגה להצטנן כ-10-15 דקות.
- להפוך את התבנית על רשת קירור. הרימו מעט. טפחו על התחתית. העוגה אמורה ליפול בקלות.
- לאחר קירור מוחלט להעביר למשטח לעוגה.
- לשמור בפעמון בטמפרטורת החדר. סוד: אצלנו, לכן אני יכולה לומר בודאות שזה עובד, מאחסנים את עוגת התפוז כשהיא בפעמון, בתנור, כשהוא קר כמובן, ומשם אנחנו באים ופורסים מהעוגה או על השיש בפעמון לעוגה.
- כמובן שאפשר גם לשמור במקרר.
- עיטור (לא חובה): ניתן לפדר מעט אבקת סוכר / קרם תפוזים- למתכון לחצו כאן / גנאש שוקולד לבן- למתכון לחצו כאן -כמו בתמונה/ כל קרם אחר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 15/07/2019