מתכון עוגת תפוזים מושלמת | יס-שף

עוגת תפוזים מושלמת

עוגות | ספוג | פרווה  
דירוג  

עוגת ספוג בטעם תפוזים. קלה להכנה ובמראה חגיגי. עוגה שתמיד מצליחה. מעטפת חמימה ופרוסות זהובות מלאות מתיקות. עוגה שילדים אוהבים במיוחד.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 50 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית קוגלהוף, קוטר 22.5 ס"מ/תבנית עגולה לעוגה- משומנת ומקומחת.
  • מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה/ קערה עם מטרפה.
  • לקקן.
  • פעמון לעוגה - לא חובה.
  • רשת קירור.
  • משטח לעוגה.

מרכיבים:
  • 4 ביצים מופרדות, L.
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים.
  • 1/2 כוס שמן קנולה.
  • 1 כפית תמצית טעם תפוזים-לא חובה.
  • 1/2 קליפת תפוז מגורר דק-בעונה.
  • 10 גרם סוכר וניל.
  • 2 כוסות קמח תופח.
  • 1.5 כוסות סוכר / סוכר קנים.
הוראות הכנה:
  1. לשמן טוב את התבנית, אפשר גם לקמח מעט.
  2. במיקסר עם וו גיטרה, לערבב יחד את כל החומרים, חוץ מהחלבונים (הלבן של הביצה). במהירות נמוכה עד איחוד.
  3. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים על מהירות גבוה, עד שהקצף יציב ונוקשה. להיזהר לא להקציף יותר מידי.
  4. להבליע כמות קטנה בכל פעם מקערת החלבונים לקערת הקמח ולערבב.
  5. עם לקקן להעביר את הבלילה לתבנית.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש, כ-45 דקות על 180C מעלות.
  7. להעביר לרשת קירור, תנו לעוגה להצטנן כ-10-15 דקות.
  8. להפוך את התבנית על רשת קירור. הרימו מעט. טפחו על התחתית. העוגה אמורה ליפול בקלות.
  9. לאחר קירור מוחלט להעביר למשטח לעוגה.
  10. לשמור בפעמון בטמפרטורת החדר. סוד: אצלנו, לכן אני יכולה לומר בודאות שזה עובד, מאחסנים את עוגת התפוז כשהיא בפעמון, בתנור, כשהוא קר כמובן, ומשם אנחנו באים ופורסים מהעוגה או על השיש בפעמון לעוגה.
  11. כמובן שאפשר גם לשמור במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'