אחת הארוחות הכי טעימות והכי קלות להכנה. אומנם זמן ההכנה ממושך אך מי שעובד זה התנור והתוצאה, תענוג אמיתי. את האסאדו עם עצם בתנור אפשר להגיש לצד תפוחי אדמה או אורז.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: בשר בקר
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 12 שעות
מספר סועדים: 3-4
- סיר רחב לתנור כ- 28 ס"מ, רצוי סוטאז (סיר נמוך) + מכסה / תבנית אפייה + נייר אלומניום/ סיר ברזל. *לסיר שימו לב שהורדתם את הפלסטיק, אם יש, על הידיות, רצוי סיר רחב בו כל הבשר יהיה בשכבה אחת.
- קערה גדולה.
- כף ערבוב
- 1 קילו אסאדו עם עצם, שפונדרה (קשתית), נתח מס' 9.
- כ-3 פקעות של שום.
- 2 בצלים גדולים, פרוסים.
- 4 גזרים, פרוסים עבה.
- 2 סלקים, פרוסים. עבה.
- ניתן להוסיף ירקות שורש אחרים.
- לקערת תיבול:
- כוס שמן זית / שמן קנולה.
- 1 כף פפריקה .
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת - לא חובה.
- 1 כפית מלח/ מלח הימלאיה ורוד.
- מעט פלפל שחור/ פלפל לבן.
- מעט פלפל אנגלי.
- מעט כורכום.
- כ-1/4 כוס רוטב סויה, או יותר - לא חובה.
- 5 שיני שום כתושות / כף אבקת שום גבישי או אבקת שום.
- מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני שמעונינים להתחיל.
- מחממים תנור 110-120 מעלות. לא טורבו.
- מפזרים בסיר את הירקות הפרוסים.
- בקערה גדולה מוזגים את שמן הזית ואח"כ מוסיפים את כל התבלינים ואת הסויה, מערבבים טוב. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
- מכניסים נתח אחד ועוטפים אותו ברוטב, משאירים מעט מעל הקערה לתת לעודפי התיבול לזלוג חזרה לקערה. מעבירים לסיר וכן הלאה.
- מניחים מעל את 3 פקעות השום. מכסים סיר.
- מכניסים לתנור כ-8 שעות. מינמום 4 שעות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/07/2019