פרוסות חזה עוף עם אנשובי, עגבניות וזיתים שחורים
מי היה מאמין שאפשר לעשות כזאת ארוחה טובה כלכך מהר ובקלי קלות. חזה עוף קל להכנה וטעים טעים. הישר מהמטבח האיטלקי. ארוחה ב-20 דקות.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 2-3
- מחבת רחבה.
- קערה בינונית.
- סטופר.
- כף עץ.
- פומפיה או מעבד מזון+להב סכין.
- לטיגון: שמן זית / שמן קנולה.
- 6 שניצלי עוף, דקים. פרוסים לאורך ואח"כ שתי פריסות לרוחב.
- כ- 4 שיני שום, פרוסות.
- מלח ופלפל שחור- לפי הטעם.
- קופסת שימורים של אנשובי, 45 גרם. פרוסים.
- 1/4 פלפל חריף, פרוס לעיגולים או לקוביות קטנות.
- כוס זיתים שחורים, ללא החרצנים, חצויים/ זיתים שחורים קלמטה, חצויים וללא החרצנים.
- 1/4 כוס ציר עוף, או ירקות/ מים.
- 3 עגבניות, מגוררות על פומפיה או מעבד מזון+להב סכין.
- 1/3 כוס קמח.
- חופן בזיליקום טרי, פרוס או קצוץ / פטרוזליה.
- מניחים את השניצל הפרוס בקערה ומתבלים במלח ופלפל. מעסים עם הידיים.
- מפזרים את הקמח ומערבבים עם הידיים. העוף לא צריך להיות לבן אלה עטוף בנגיעות.
- מחממים מחבת על אש גבוה-בינונית ומטגנים את הפרוסות 4 דקות מכל צד או עד שהעוף משחים מעט.
- מעבירים לצלחת.
- מנמיכים אש לבינונית-נמוכה, מוסיפים למחבת את השום, מטגנים כ-2 דקות .
- מוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף והזיתים. מערבבים. מבשלים 6 דקות. מערבבים מידי פעם.
- מוסיפים את ציר העוף. מערבבים.
- מחזירים את העוף למחבת, מערבבים, ומבשלים עוד 5 דקות.
- מפזרים את האנשובי, מערבבים.
- מפזרים את חופן הבזיליקום.
- מגישים למרכז השולחן
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/07/2019