מתכון עוגת קרדמון, עוגת הל נפלאה | יס-שף

עוגת קרדמון, עוגת הל נפלאה

עוגות | ספוג | חלבי  
דירוג  

הל הוא התבלין הנהדר, שאנו לא משתמשים בו מספיק. ידוע גם בשם קרדמון, ממשפחת הג'ינג'ר (לזכותו יאמר). עוגה מרשימה, טעימה ומתוקה. אם רוצים, ניתן לעטוף בגנאש שוקולד לבן המוסיף טעם ומראה חגיגי. תנו לו צאנס.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ספוג

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • תבנית עגולה, רצוי מתפרקת,  קוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת מעט.
  • מיקסר + וו גיטרה + וו הקצפה.
  • לקקן.
  • סכין חד/ קיסם
  • רשת קירור.
  • קרטון לעוגה, בקוטר העוגה- חובה רק למי שמכין ציפוי לעוגה.

מרכיבים:
  • 1.5 כוסות אגוזי מלך, שבורים גס.
  • 1.5 כוסות קמח.
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר / לפרווה -מחמאה או מרגרינה.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 5 כפיות הל טחון=2 כפות/אפשר לקנות מספר תרמילי הל, לכתוש ולהוסיף את הגרגירים שהפכו לאבקה.
  • 2 כפיות אבקת אפייה.
  • 10 ביצים מופרדות.
  • 1/4 כוס קליפת לימון מגוררת.
  • 2 כוסות סוכר (כל כוס בנפרד).
  • 1/2 כפית מלח.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור ל C180/F350 מעלות.
  2. מערבבים במיקסר את החמאה עם הוניל וההל אבקת אפייה וגרד לימון עד איחוד. כ-5 דקות ללא התערבות, על מהירות בינונית-גבוה. שמים את התערובת בצד.
  3. מקציפים את החלמונים (הצהוב של הביצה) עם כוס אחת סוכר. עד איחוד. עם לקקן מקפלים לתערובת.
  4. מקציפים את החלבונים והמלח עם כוס סוכר, עד קבלת מרקם נוקשה ויציב מקפלים בעדינות לתערובת.
  5. במיקסר על מהירות איטית, עם וו גיטרה, מוסיפים את הקמח. עד איחוד. אפשר גם עם לקקן.
  6. מוסיפים את האגוזים, מערבבים מעט. אפשר גם עם לקקן.
  7. אופים כ-40 דקות. העוגה מקבלת צבע זהוב ויפה עם נקודות קטנות של אגוזים (ראו תמונה). לדעתנו מקסים, אבל אם רוצים מעטפת יותר חלקה שברו או גרסו את האגוזים דק יותר.
  8. לאחר 40 דקות, בודקים: מכניסים סכין/קיסם למרכז העוגה, אם הוא יוצא יבש- העוגה מוכנה. מעבירים לרשת קירור.
  9. לאחר כ-15 דקות עוברים עם סכין על דפנות העוגה. משחררים תבנית.
  10. נותנים לעוגה להתקרר ומכינים את הגנאש הלבן - לא חובה.
  11. מכינים את הגנאש שוקולד לבן: המתכון בהמשך. על פי הכמויות וההנחיות שבמתכון.
  12. עדיף לצפות את העוגה כשהיא קפואה, לכן נכניס את העוגה למקפיא לכשעה.
  13. נניח את העוגה על קרטון בגודל העוגה. נעביר לרשת קירור כאשר מתחת יש תבנית אפייה, כדי שתקלוט את עודפי הגנאש.
  14. ניקח את הגנאש הלבן וניצוק על העוגה מלמעלה לאמצע. להשתדל לא להתערב בתהליך אפשר להטות את העוגה לאזורים שלא צופו.
  15. לא להזיז את העוגה ולתת לה להתקשות, לפחות 1/4 שעה. לאחר מכן להעביר לצלחת הגשה.
  16. אנו קשטנו גם בפרחים ועלים אכילים בלבד.
  17. אם רוצים לאחר כרבע שעה אפשר להעביר את העוגה למקרר כדי לזרז את הקירור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 28/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'