מרק סלק אדום. טעים, יפה, בריא וקל להכנה. מה צריך יותר? אה.. שמנת חמוצה בצד. מושלם.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 4-5
- סיר למרק.
- סיר בינוני + מים.
- כף ערבוב.
- מחבת.
- בלנדר מוט.
- כף.
- מסננת.
- 4 ראשי סלק קלופים.וחתוכים לקוביות+1 סלק קלוף, חתוך לעיגולים וכל עיגול חצי.
- 1-2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות.
- כ-3 גבעולי סלרי חתוכים.
- שלושה ליטר ציר עוף. (מוכן או קנוי באבקה)/ מים.
- 2 תפוחי אדמה, בינוניים, קלופים.
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מעט חמאה/לפרווה: שמן קנולה- לטיגון.
- לקישוט וטעם- לא חובה: שמנת חמוצה + מספר עלי כוסברה.
- ככף מיץ לימון סחוט.
- בסיר עם מים נחמם עד ריכוך את תפוחי האדמה. נוציא מהמים למסננת ונחתוך לקוביות. נשים בצד.
- נמיס חמאה/שמן קנולה על מחבת ונטגן את הסלק, הסלרי ואת הבצל עד ריכוך.
- מעבירים את התפוח אדמה, הסלרי, הסלק (רק הקוביות) והבצל, עם מעט מים לקערה וטוחנים עם מקל בלנדר. המטרה היא לא להגיע למחית חלקה לגמרי.
- מעברים לסיר המרק. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מחממים את המרק. מערבבים היטב.
- טועמים. מתקנים תיבול, אם צריך.
- לפני ההגשה, מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים.
- מוזגים לצלחות. לא חובה: מעטרים כל צלחת בכף גדושה של שמנת חמוצה ומעטרים בצרור עלים. (או רק בעלה ירוק אם רוצים מרק פרווה).
- שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 25/08/2019